País Valencià 07/07/2016

El Feslloch celebra el seu 10è aniversari aquest cap de setmana amb Aspencat i Fermin Muguruza com a caps de cartell

El principal festival de música en valencià inicia tres dies amb més de 30 actuacions en els tres escenaris instal·lats a Bell-lloc

Salva Almenar
2 min
Milers de persones gaudiran del Feslloch, que des de l'any passat compta amb un escenari amb cabuda per a més públic.

ValènciaAquesta tarda dóna el tret de sortida una nova edició del Feslloch. El principal festival de música en català que se celebra al País Valencià celebra enguany el seu 10è aniversari amb una edició en la qual passaran pels tres escenaris instal·lats a la localitat de Bell-lloc, a la Planta Alta, més d'una trentena de grups i artistes. Durant 72 hores, milers d'assistents podran gaudir de música i també de les activitats d'oci programades pels responsables d'aquest festival organitzat per l'Ajuntament de Bell-lloc, Escola Valenciana i l'Associació Cultural El Pitxurrull.

Per a l'edició d'enguany, l'organització ha previst algunes millores estructurals per a un festival que any rere any supera el seu aforament, ha habilitat un nou escenari i a més ha arribat a un acord de col·laboració amb la ràdio de la Universitat Jaume I de Castelló per a la retransmissió dels concerts.

Musicalment, el festival començarà aquest dijous amb el grup Aspencat com a plat fort. Els de la Marina són una de les bandes més reeixides del panorama actual musical amb més de 175 directes des de 2013. Junt a Aspencat, grups com Lilit o Dionís, Prozak Sou, Assekes, Calmoso & The Black Fang i Skatuttipresto actuaran també a l'escenari Ovidi Montllor. El punt final a la nit el posaran els dj's Macondo i Escala i Corda DJ set amb els temes més ballables a l'escenari Escarbat.

Divendres, dia fort del festival, tindrà tres cites importants a l'escenari Ovidi. El nou projecte amb banda del cantautor Valencià Pep Gimeno 'Botifarra' agermanarà músics de diferents indrets de territori valencià i català, sota la batuta del director de la Banda de Benlloch, Josep Sancho.

Fermin Muguruza presentarà en exclusiva el seu nou espectacle 'Irun meets New Orleans'.

A aquest mateix escenari actuarà la banda de rock&roll liderada per Miquel Àngel Landete Senior i el Cor Brutal, que anirà animant un públic delerós de veure el principal reclam d'aquesta edició: Fermin Muguruza. El cantant basc presentarà, acompanyat de la New Baske Orkestra, el seu nou projecte 'Irun meets New Orleans'. VaDeBo, Pellikana, Eva Dénia, Borja Penalba i Mireia Vives, entre d'altres, també actuaran divendres als diferents escenaris del Feslloch.

La nit de dissabte serà l'última jornada del festival, que durant el dia comptarà amb activitats paral·leles per als assistents i també per als nens. A la nit, i abans que dj's com Biano o Pati Difusa posen música electrònica fins el trenc d'alba, a l'escenari principal del Feslloch actuaran grups com Sva-ters, Atupa, Auxili, Pepet i Marieta o Train To Roots.

stats