País Valencià 13/05/2013

El comiat definitiu d'Al Tall i el temporal d'Obrint Pas, principal reclam de la setena edició del Feslloch

Un total de 22 grups conformen el cartell del festival de referència de la música en català del País Valencià, que se celebrarà els dies 11, 12 i 13 de juliol a Bell-lloc

Ara
2 min
El grup Aspencat també visitarà enguany el Feslloch per presentar el seu nou disc. / XEPO WALTER SANCHES

ValènciaEls organitzadors del Feslloch han fet públic avui el cartell de la setena edició que se celebrarà els dies 11, 12 i 13 de juliol a la localitat castellonenca de Bell-lloc. Aquest festival, que s'ha convertit en la principal cita de la música en català al País Valencià, reunirà enguany un total de 22 grups que conformarà "un retrat ampli i ric del panorama musical actual fet en la nostra llengua", segons han explicat des de l'organització.

Sense dubtes, el principal reclam d'aquesta edició és la presència dels grup Al Tall i Obrint Pas. Serà una de les últimes ocasions que el públic podrà veure una actuació del principal grup de folk valencià de tots els temps, ja que la formació va anunciar fa uns mesos el seu comiat dels escenaris. Però també serà l'ocasió d'acomiadar per un temps als Obrint Pas, que han decidit fer una aturada en el camí després de 20 anys de trajectòria musical.

També actuaran altres grups molt coneguts del panorama musical català com puguin ser Pepet i Marieta, Orxata Sound System o Aspencat, entre molts altres. El dijous dia 11 serà la inauguració del festival i actuaran a l'escenari gran les formacions Pepet i Marieta, Odi, 121 dB, Atzukak, Tirant lo Rock i Escak al Rei. El divendres coincidiran a Bell-lloc Al Tall i Obrint Pas, que formaran part dels vuit grups que actuaran eixa nit.

També eixe dia actuaran Miquel Gil i Pep Gimeno 'Botifarra', dos dels cantautors amb més projecció actualment al País Valencià i que presentaran el seu espectacle conjunt Nus. Completen el cartell del dia 12 els grups Orxata Sound System, Mugroman, Almorranes Garrapinyaes, El Trineu Tanoka i actuarà Dj Biano.

El dissabte estan programades les actuacions d'Aspencat, Vertigen (la nova formació musical del cantant de la Gossa Sorda, Josep Nadal), Arrap, Lilit i Dionís, Atzembla, Pellikana, El Diluvi i del Dj Escala i Corda Selectors. El coordinador de la Gira d'Escola Valenciana –principal entitat organitzadora del festival–, Voro Golfe, ha explicat que enguany "set de les formacions xafen per primera vegada l'escenari del Feslloch, vuit han estat seleccionades perquè han tret disc en 2013 o estan a punt de fer-ho i 11 dels grups que conformen el cartell van traure disc a finals de 2012 i visiten el Feslloch amb els seus nous treballs".

A partir del dia 16 de maig i fins al 2 de juliol es podran comprar en la plana web d'Escola Valenciana els abonaments anticipats de tres dies per 28 euros o les entrades úniques per al dia 12 de juliol a un preu de 16 euros. I a partir del 20 de maig, es vendran abonaments de tres dies a diversos punts oficials de la ciutat de València com són el Centre Social Terra, bar La Murta, el Racó de la Corbella i Ca Revolta.

stats