País Valencià 03/11/2014

Un jutjat investiga la relació entre el gerent de l'Hospital General de València i diverses adjudicacions sanitàries al Perú

El contracte del gerent de l'hospital provincial permet les col·laboracions internacionals del nebot de l'exconseller condemnat Rafael Blasco

Efe
2 min

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 6 de València investiga la suposada relació del gerent de l'Hospital General de València, Sergio Blasco, amb adjudicacions per a la construcció de dos hospitals al Perú, després d'una denúncia presentada per Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) davant la Fiscalia Anticorrupció.

Aquesta causa està declarada secreta i va néixer de la querella que va presentar en el seu moment la Fiscalia contra l'oncle de Sergio Blasco i exconseller del govern valencià Rafael Blasco i altres excàrrecs de la conselleria de Sanitat, ha informat avui el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià.

El titular del jutjat d'instrucció número 6 ha dividit la recerca en dues causes per entendre que els fets denunciats no guarden relació.

Segons va denunciar EUPV davant la Fiscalia Anticorrupció el passat mes de maig, l'altra recerca està relacionada per una suposada trama dedicada a la malversació de cabals públics "protagonitzada" per Sergio Blasco, nebot de l'exconseller Blasco, condemnat per desviar ajudes públiques destinades a programes de cooperació.

La causa sobre col·laboracions internacionals de Sergio Blasco es va obrir després d'una denúncia d'EUPV davant Anticorrupció, en la qual se l'acusava d'haver "teledirigit" la construcció de diversos hospitals al Perú exportant el model de l'hospital d'Alzira de sanitat pública i privada.

Per això hauria comptat amb els serveis de diverses empreses espanyoles que han rebut adjudicacions de la Generalitat Valenciana i amb la Fundació de l'Hospital General "com a pantalla".

En un document penjat en la web del Congrés de la República de Perú, en un fòrum internacional sobre seguretat social i salut, es presenta a Sergio Blasco com a "representant de Callao Salud i Villa María del Triunfo Salud SAC", que és la denominació dels hospitals.

La diputada d'EUPV Esther López Barceló ha indicat en un comunicat que una xarxa d'empreses espanyoles que han rebut "un important volum d'adjudicacions" del Consorci Hospital General ha obtingut la construcció i gestió de dos hospitals a Lima.

Esquerra Unida ha assenyalat que almenys els dos últims contractes laborals de Sergio Blasco tenen "una estranya clàusula" que estableix que podrà realitzar col·laboracions internacionals fora del territori espanyol, i per això demanarà la compareixença en les Corts del conseller de Sanitat, Manuel Llombart.

"Quina classe de conseller, amb dos dits de front, signa un contracte que autoritza a un alt càrrec d'un hospital públic a fer negocis fora d'Espanya?", s'ha preguntat López Barceló.

La diputada ha alertat que es tracta de "un presumpte cas de corrupció d'abast internacional", i ha demanat la dimissió del gerent de l'Hospital, que depèn de la Diputació de València, i que s'obri una recerca interna.

stats