La Generalitat Valenciana demana a la ciutadania que utilitzi la mascareta a l'aire lliure

El Consell prorroga fins al 15 de juliol les restriccions actuals per l'augment de casos registrat els últims dies

Ara
1 min
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu

ValènciaLa Generalitat Valenciana ha demanat a la ciutadania que, tot i que no sigui obligatori, utilitzi la mascareta a l'aire lliure, a excepció de les platges i els espais naturals. Ho ha dit el cap del Consell, Ximo Puig, que ha comparegut després de la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i l'Actuació enfront del Coronavirus, acompanyat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. "Pensem que és bo que la mascareta continue utilitzant-se", ha resumit Puig. En la línia de demanar la màxima prudència a la ciutadania, el Consell ha publicat una guia per insistir en la importància de la ventilació dels espais tancats.

Declaració del cap del Consell, Ximo Puig

El govern valencià ha decidit prorrogar durant quinze dies més, fins al 15 de juliol, les restriccions que van entrar en vigor el 8 de juny, atès l'increment de casos registrat els últims dies –956 positius el cap de setmana–. Es manté, doncs, la supressió del toc de queda i l'obertura de l'oci nocturn. L'hora de tancament de pubs i discoteques es manté també a les 2 h de la matinada, tot i que no es permet el ball i l'aforament als espais interiors està limitat al 50%. Els bars i restaurants poden estar oberts fins a la 1 de la nit, amb un màxim de deu comensals per taula i amb un aforament limitat als espais interiors del 50%.

Pel que fa a la campanya d'immunització, Puig ha anunciat que el Consell avança dotze dies la vacunació de joves de 30 a 39 anys, que començarà la setmana vinent.

stats