País Valencià 01/08/2013

La Generalitat Valenciana estudia apujar impostos indirectes per complir amb l'objectiu de dèficit

El conseller d'Hisenda assegura que no apujaran, però, cap tribut que afecti el consum o la renda de les persones

Efe / Ara
1 min

ValènciaEl govern valencià ha reconegut que estudia aprovar una pujada d'"algun impost indirecte" per poder complir amb l'objectiu de dèficit de l'1,6% per a 2013 atorgat ahir pel Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). El conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, ha explicat en declaracions a Ràdio 9 que el seu departament es planteja augmentar alguns tributs de la seva competència per poder augmentar els ingressos.

Moragues ha reconegut que per aconseguir "augmentar els ingressos" s'està estudiant apujar algun impost, però en cap cas augmentaran, segons ha explicat, els que "afecten el consum o la renda disponible dels ciutadans".

Divendres passat, el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va assegurar que no s'apujarien els impostos "que afectin les classes mitjanes i baixes", sinó que es podrien prendre mesures en aquest sentit perquè paguin més els que més tenen, i va posar com a exemple una possible pujada de l'impost sobre el joc.

Una altra de les mesures previstes per l'administració valenciana és el lloguer o venda de béns immobles també per augmentar el volum d'ingressos. Ahir mateix, la Generalitat Valenciana adjudicava després d'un concurs obert l'actual seu de la conselleria d'Economia, al carrer Colom de València, a l'empresa Bershka SA. La companyia, del grup Inditex, ha llogat així per un temps mínim de cinc anys aquest cèntric edifici per 1,2 milions d'euros anuals.

stats