País Valencià 30/10/2012

Conselleries i edificis públics es queden sense llum pels impagaments de la Generalitat Valenciana

L'empresa elèctrica ha tallat el subministrament dels edificis de Justícia i Benestar Social i Agricultura. També tenien previst deixar sense llum la conselleria de Sanitat

Ara
1 min

ValènciaDiversos edificis del govern valencià s'han quedat aquest migdia sense corrent elèctric pels impagaments de la Generalitat Valenciana a l'empresa subministradora Gas Natural Fenosa. Concretament, els operaris de l'empresa distribuïdora Iberdrola han accedit als departaments de Justícia i Benestar Social i Agricultura i han tallat la llum davant la sorpresa de molts dels seus treballadors.

L'empresa també tenia pensat tallar el subministrament de la conselleria de Sanitat, però finalment no s'ha produït perquè els seus operaris no han pogut accedir a l'edifici. Sí que s'han produït talls de llum, però, en dependències d'organismes dependents de la Generalitat Valenciana com la Biblioteca Valenciana ubicada al monestir de Sant Miquel dels Reis.

El grup parlamentari Esquerra Unida ja ha demanat explicacions al govern valencià per aquesta situació. La seva diputada, Marina Albiol, ha lamentat que la "nefasta política" del PP hagi deixat la caixa buida "fins al punt de no tenir ni per pagar la llum". De la seva banda, el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha criticat que el govern d'Alberto Fabra tingui diners per pagar "puntualment multimilionaris com Ecclestone i no els proveïdors".

No és el primer tall de subministraments que pateix el govern valencià per la delicada situació financera. L'any 2010, Correus ja es va negar a prestar servei a alguns departaments de la Generalitat Valenciana si no es feien amb pagament previ.

stats