País Valencià 02/08/2013

El govern valencià apuja alguns impostos indirectes per mirar de complir amb l'objectiu de dèficit

La baixada de la bonificació de l'impost de successions i la pujada de l'impost de transmissions patrimonials preveu generar uns 40 milions d'ingressos extres

Efe / Ara
1 min

ValènciaEl ple del govern valencià ha aprovat avui variar diversos impostos indirectes en els quals té competència per augmentar la recaptació i reduir el dèficit. L'executiu d'Alberto Fabra s'ha esforçat a explicar que aquesta pujada d'impostos indirectes no afectaran les rendes mitjanes i baixes, però sí que tindran un efecte positiu sobre el capítol d'ingressos de la Generalitat Valenciana, ja que deixaran entre 40,9 i 43,1 milions d'euros enguany.

En concret, s'ha acordat reduir del 99 al 75% la bonificació de l'impost de successions i donacions i augmentar del 8 al 10% l'impost de transmissions patrimonials oneroses, i de l'1,2 a l'1,5% el tipus d'actes jurídics documentats.

Així ho ha anunciat el conseller d'Hisenda, Juan Carlos Moragues, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, després que ahir ja va avançar aquesta possibilitat amb la finalitat d'augmentar els ingressos i poder complir amb l'objectiu de dèficit, fixat en l'1,6 % per al 2013.

L'impacte econòmic d'aquestes mesures, aprovades sota la figura del decret llei, se situa entre els 40,9 i els 43,1 milions d'euros per al 2013, entre 118,8 i 124,7 milions per al 2014, i entre 127,7 i 133,6 milions per al 2015.

El conseller ha assegurat que s'"intentarà" complir amb l'objectiu de dèficit de l'1,6 % fixat, "o almenys no quedarà gaire lluny", però sempre tenint en compte, ha dit, que els serveis essencials d'educació, sanitat i benestar social són "sagrats". "No tancarem hospitals o col·legis per complir amb l'objectiu de dèficit. Saben quines són les nostres línies vermelles", ha assenyalat.

stats