País Valencià 15/11/2013

El 85% dels diputats del PP valencià sol·liciten l'indult per a l'exalcalde de Torrevella, condemnat a presó per prevaricació

Pedro Hernández Mateo va deixar el Parlament quan va ser condemnat a tres anys de presó per prevaricació i falsedat documental per una adjudicació de l'any 2004

Europa Press
2 min
Pedro Hernández Mateo (esquerra), en una imatge d'arxiu de 2010 en un lliurament de premis a Torrevella. / JOSÉ SOLER / ACN

ValènciaAl voltant del 85 per cent dels diputats del grup parlamentari del PP de les Corts Valencianes ha signat una petició d'indult perquè l'exalcalde de Torrevella (Baix Segura) i exdiputat popular al Parlament valencià Pedro Ángel Hernández Mateo no entri a la presó.

Així ho ha explicat a Europa Press el diputat del PP Andrés Ballester, que ha sigut l'encarregat de recollir aquestes signatures a les Corts, que formen part d'una iniciativa veïnal que busca l'indult de l'ex primer edil de Torrevella.

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha citat el proper dilluns Hernández Mateo per lliurar-li l'ordre d'ingrés a la presó en compliment de la sentència que el va condemnar a tres anys de presó pels delictes de falsedat documental i prevaricació en l'adjudicació el 2004 del servei de recollida de residus sòlids urbans de la localitat.

Després d'aquesta decisió, Ballester ha assenyalat que li van proposar plantejar aquesta iniciativa de recollida de signatures i així ho va fer en la reunió del grup parlamentari d'aquesta setmana. D'aquesta forma, ha subratllat que "no s'ha obligat ningú" i que els que han subscrit el document ho han fet "a títol personal".

De moment, segons Andrés Ballester, han signat aquesta petició d'indult "quaranta-molts" dels 55 diputats autonòmics del PP –que representen el 85 per cent del grup–, així com el parlamentari del grup de no adscrits i exportaveu del PP Rafael Blasco.

Ballester ha subratllat que "faria exactament el mateix per un diputat de l'oposició", perquè "no m'agrada que ningú vagi a la presó". En la seva opinió, quan no es parla de "corrupció, que és quan algú s'emporta diners públics", ni d'"altres coses greus, com un assassinat", anar a presó "està una mica de més", ha manifestat.

Per la seva banda, el vicepresident i portaveu de la Generalitat Valenciana, José Ciscar, preguntat per si ha signat aquest document en qualitat de diputat, ha respost que no l'ha signat, ni tan sols s'ho va plantejar. Ciscar ha reiterat que els diputats del PP que han signat aquesta petició ho han fet en tot cas "a títol individual".

El grup parlamentari d'Esquerra Unida del País Valencià ha criticat l'actitud d'aquests diputats que han sol·licitat l'indult per a l'exalcalde de Torrevella. Així, la parlamentària d'esquerres Esther López Barceló ha qualificat Pedro Hernández Mateo de "delinqüent perillós per a les arques públiques i, per això, cal mantenir-lo a la presó, ben lluny dels diners de tothom".

En un comunicat, López Barceló ha assegurat que el seu grup presentarà una proposició no de llei per reprovar l'exdiputat del PP, alhora que ha exigit al 85 per cent del grup parlamentari del PP que ha signat la petició d'indult que "trenqui el paper i demani perdó als valencians".

stats