País Valencià 04/07/2016

La Guàrdia Civil escorcolla l'Ajuntament de Xàtiva cercant contractes del govern d'Alfonso Rus pel cas Imelsa

Els agents han sol·licitat els expedients d'algunes grans obres escomeses durant els 20 anys de mandat de l'exdirigent del PP

Efe
2 min
Alfonso Rus, president de la Diputació de València, en una imatge d'arxiu /EFE

XàtivaDiversos agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil han escorcollat l'Ajuntament de Xàtiva a la recerca d'expedients i contractes promoguts per l'anterior alcalde i expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus.

Segons ha pogut saber Efe, aquesta intervenció s'emmarca en el conegut com a cas Imelsa, en el qual s'investiga el suposat cobrament de comissions il·legals per l'adjudicació de contractes, i del qual també s'han detectat ramificacions a l'Ajuntament de València i la Diputació.

Els agents, que han romàs a l'edifici fins les 20:30 hores aproximadament, han accedit a l'Ajuntament al voltant de les 12.00 hores i s'han dirigit a la secretaria general per reclamar expedients relacionats amb grans obres escomeses durant el mandat de l'alcalde del PP Alfonso Rus (1995-2015).

Es tracta, entre altres, dels expedients relatius a la reforma de la plaça de toros, la construcció d'un centre cultural, la instal·lació de gespa artificial al camp Paquito Coloma o la construcció de l'aparcament de la plaça de la Bassa.

Aquesta mateixa documentació està relacionada amb les empreses Llanera, Inditec (adjudicatària del servei de recollida d'escombraries per prop de 20 milions d'euros), Franjuán, Acciona o Asfaltos Guerola, entre altres.

Alfonso Rus està investigat (imputat, abans de la reforma de la llei d'enjudiciament criminal) en diverses peces del cas Imelsa en les quals s'investiguen els suposats delictes de prevaricació, malversació, frau en la contractació, tràfic d'influències i falsedat documental.

El maig de l'any passat va ser suspès de militància del PP i retirat de la presidència provincial del partit en ser vinculat amb el suposat cobrament de comissions il·legals.

El passat 26 de gener, Rus va ser detingut –i posteriorment posat en llibertat provisional– en el marc de l'operació Taula contra la corrupció en diverses administracions controlades pel PP, al costat de 23 persones més.

stats