Els investigadors de l'operació Taula apunten Camps com el "recaptador" de diners per a la caixa B del PP

L'expresident de la Generalitat Valenciana nega la informació publicada per la Cadena SER i anuncia una denúncia contra l'emissora

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha negat ser ell el recaptador de comissions provinents de l'adjudicació de contractes públics, uns diners que anirien a parar a diferents caixes B que, segons ha informat avui la Cadena SER, existien en el si del Partit Popular de la Comunitat Valenciana.

Segons la informació difosa avui per l'emissora, que cita fonts de la investigació de l' operació Taula, al PP valencià hi havia fins a cinc caixes B on el partit ingressaria els diners recaptats de 'mordidas' cobrades a canvi d'adjudicar de manera irregular contractes en les administracions controlades pel PP.

Els investigadors de la Guàrdia Civil, segons la SER, consideren que el PP valencià era una "organització criminal" i que el mateix expresident del partit i la Generalitat era el responsable de recaptar aquestes comissions i l'encarregat d'aportar aquests diners a la caixa B del PP valencià i estatal.

Camps nega les acusacions

En declaracions a Efe, Camps ha assegurat que aquestes afirmacions són " falses íntegrament" i que mai ha recaptat diner negre per al PP. L'expresident ha negat "de forma categòrica" la informació i ha assegurat que " cap empresari li ha donat diners en la vida", ni ell ha portat "diner negre a Madrid". És una "enorme falsedat", ha afegit.

Segons la informació, els investigadors de l'operació Taula asseveren que declaracions de testimonis que romanen sota secret de sumari i els enregistraments del penedit Marcos Benavent avalen les seves sospites en aquest sentit.

Afirmen, a més, que Francisco Camps operava com a "recaptador" de diner negre al PP valencià, obtingut mitjançant el pagament de 'moriddas' per part d'empresaris que resultaven adjudicataris dels concursos públics preparats de bestreta per les diferents conselleries de la Generalitat Valenciana, en el període 2003-2011.

Sobre aquest punt, Camps ha assenyalat que, no solament ell no ha exercit aquest paper de recaptador, sinó que està convençut que " no ha existit" aquesta suposada trama a les conselleries de la Generalitat durant el període en què ell en va ser president.

L'expresident, que nega "fil per randa" tota la informació, ha indicat, a més, que ha presentat una denúncia al jutjat de guàrdia negant els fets i exigint la persecució penal per la filtració del sumari de l'operació Taula, que segueix sota secret de sumari.

Al seu escrit, Camps exigeix a la SER que no difongui aquesta "fal·làcia" i anuncia que ampliarà la denúncia contra qualsevol instància que ho relacioni "en qualsevol grau de participació dels fets investigats".

El + vist

El + comentat