País Valencià 07/06/2013

Esquerra Unida denuncia que el govern valencià va adjudicar 4.100 milions d'euros a empreses dels 'papers de Bárcenas'

El coordinar general d'IU, Cayo Lara, creu que aquests contractes mantenen relació amb un presumpte finançament irregular del Partit Popular

Efe
1 min
Cayo Lara ha visitat avui València. / JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

ValènciaLa Generalitat Valenciana va adjudicar 4.098 milions d'euros mitjançant 217 contractes públics a les empreses que apareixen en els coneguts com a 'papers de Bárcenas', segons ha denunciat avui el coordinador general d'Esquerra Unida, Cayo Lara, que ha anunciat que afegirà aquesta documentació a la querella presentada a l'Audiència Nacional.

Lara, que ha fet aquest anunci en una roda de premsa celebrada avui a la seu de la formació a València, ha afegit que aquesta xifra no inclou contractes menors o sense publicitat, i ha estimat que el volum total de les contractacions efectuades per les administracions i les esmentades empreses a tot Espanya podria fregar els 8.000 milions d'euros. Una xifra que encara no és segura perquè continua investigant-se en diferents autonomies.

En la seva opinió, aquestes actuacions "les hauria de desenvolupar la fiscalia d'ofici" perquè, segons el líder d'IU, mantenen relació amb el suposat finançament irregular del PP, fet que si es demostra suposaria que "un partit governa de forma il·legal".

Segons les xifres recollides per Esquerra Unida del 'Diari Oficial de la Comunitat Valenciana', entre 1996 i 2007 l'empresa Sedesa ha sigut adjudicatària de 1.869 milions d'euros; Sacyr ha obtingut 1.001 milions públics, FCC, 895; Aldesa, 100; Azvi, 97; OHL, 71; Constructora Hispánica, 59, i EOC de Obras y Servicios, 4 milions.

"Algú va fer de Génova la cova d'Alí Babà i la majoria dels 40 lladres van aterrar al PP valencià", segons Lara, que veu "connexions cada vegada més fortes" entre "Gürtel, Génova i Bárcenas". Aquests contractes "tanquen el cèrcol de la querella que IU va plantejar sobre els donatius suposadament il·legals i concessions d'institucions governades pel PP a canvi de suposat finançament irregular".

stats