País Valencià 30/01/2013

Una mare anirà a la presó per haver comprat menjar amb una targeta de crèdit que va trobar al carrer

La jove valenciana haurà d'entrar en un centre penitenciari d'aquí a 15 dies si abans no es resol la sol·licitud d'indult o de suspensió o substitució de pena que ha realitzat

Efe
2 min
Emilia Soria, la mare valenciana que ingressarà a la presó per haver pagat una compra de menjar amb una targeta que no era seva, entrevistada a Cuatro

ValènciaLa jove mare de la localitat valenciana de Requena que va fer servir una targeta de crèdit que va trobar al carrer per comprar aliments i bolquers per a les seves filles haurà d'entrar a la presó d'aquí a 15 dies, si abans no es resol la sol·licitud d'indult o de suspensió o substitució de pena que ha realitzat. Aquesta mare va rebre ahir una notificació del jutjat perquè triés el centre penitenciari on vol complir la condemna, segons avança avui el diari Las Provincias.

Emilia Soria, de 28 anys, va ser condemnada a un any i nou mesos de presó per un delicte de falsedat en document mercantil, i a sis mesos més de presó per estafa per uns fets que van passar fa cinc anys i mig, han explicat a EFE ella mateixa i el seu advocat, Jorge Albertini. La segona de les penes va ser commutada per treballs a la comunitat i al pagament d'una multa de 900 euros, que encara està complint, però no va passar el mateix en el primer cas, segons el parer del lletrat, per "un error tècnic", ja que la substitució de la pena es va demanar "fora de termini".

Albertini, que s'ha fet càrrec del cas personalment i de forma gratuïta, ha sol·licitat la suspensió o substitució de la pena, conjuntament amb una nova sol·licitud d'indult, de manera que s'opta per "totes les vies perquè aquesta jove no ingressi a la presó". Encara que la sentència és "tècnicament correcta", Soria compleix, segons aquest advocat, tots els requisits perquè es decreti la suspensió de la pena, ja que no supera els dos anys de presó, la condemnada no té antecedents i no hi ha continuïtat en el delicte.

Segons ha explicat a EFE la mateixa Emilia, fa més de cinc anys es va trobar al carrer una cartera sense diners però amb una targeta de crèdit, amb què va gastar 193 euros en aliments i bolquers per a les dues filles que tenia. Ha assenyalat que va acceptar la conformitat de complir una mica més de dos anys de presó i pagar una multa per tots dos delictes perquè li van assegurar que no hauria d'anar a la presó.

"Ho vaig fer per necessitat i no he tornat a cometre cap delicte", ha assegurat aquesta mare. Per la seva banda, l'advocat d'Emilia té "fe" en el fet que en menys d'una setmana es resolgui l'afer de manera favorable per a la jove.

stats