Un jutjat suspèn el repartiment de llibres de temàtica LGTBIQ+ en instituts de Castelló

El tribunal ha adoptat la mesura cautelar basant-se en una presumpta "urgència" i atenent la petició de l'associació Abogados Cristianos

Ara
2 min
Concentració a la plaça de l'Ajuntament de València en repulsa per la mort de Samuel Luiz, de 24 anys

ValènciaEl jutjat contenciós administratiu número 1 de Castelló de la Plana ha acordat la retirada cautelar dels exemplars de 32 llibres "d'ideologia" LGTBIQ+ d'11 instituts públics de la ciutat i un centre de menors que havien sigut facilitats per la regidoria de Feminisme i LGTBI, atenent la petició de l'associació Abogados Cristianos.

El tribunal, segons la resolució feta pública per l'entitat catòlica, ha adoptat la mesura cautelar basant-se en una presumpta "urgència", ja que els llibres ja eren als centres per distribuir-los. Segons el jutjat, la mesura s'adopta "sense perjudici del que s'acordi una vegada es doni trasllat a l'administració demandada" a l'efecte que formuli al·legacions i a l'espera que es "confirmi o es revoqui la decisió ara adoptada".

Des de les regidories de Cultura i Feminisme i LGTBI de Castelló de la Plana han explicat en un comunicat que se senten "perplexos" davant aquesta decisió i han defensat que tenen "la plena convicció" que regalar aquests llibres, molts dels quals ja són presents a les biblioteques, contribueix "a la inclusió i el respecte a la diversitat, fomenta la tolerància i dona eines al professorat per treballar amb les diferents sensibilitats".

En la mateixa línia, han detallat que la compra i distribució dels llibres s'ha dut a terme "sota criteri tècnic". "Estem en una societat democràtica i lliure, on han de prevaldre la tolerància i els drets fonamentals, perquè els joves de hui seran els adults de demà. No entenem cap vulneració a la llibertat religiosa ni ideològica a la qual Abogados Cristianos apel·la", han afegit. En la seva resolució, el tribunal fonamenta la urgència en la retirada perquè, si no es fa així, els llibres podrien repartir-se entre l'alumnat i produir els "perjudicis irreparables" que addueix l'associació cristiana.

Per la seva banda, la presidenta d'Abogados Cristianos, Polonia Castellanos, ha celebrat la decisió del tribunal en un comunicat i ha explicat que els pares han de "vigilar que des de les institucions no imposen una ideologia" als seus fills. Castellanos també ha acusat l'Ajuntament de Castelló de la Plana de "mostrar reiteradament el seu radicalisme contra la religió". "Ja ho vam veure quan van posar Jesús crucificat en un joc de Tetris per Setmana Santa o amb la seva ofensiva constant contra la Creu del Ribalta".

La llista es fa viral

La censura dels llibres ha propiciat la seva difusió a les xarxes socials i molts usuaris han animat els ciutadans a comprar-los com a resposta a la resolució judicial, entre ells, el mateix conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

Llista llibre Ajuntament de Castelló de la Plana
stats