Publicitat
Publicitat

Els avions privats ja poden aterrar a l'aeroport de Castelló, que de moment obrirà de dimecres a diumenge

El director de l'aeroport, gestionat per l'empresa SNC Lavalin, Alain Russel, afirma que els vols regulars comercials podrien arribar a finals de març

L'aeroport de Castelló veurà aterrar a les seves instal·lacions el primer vol regular comercial a finals del mes de març, quan es compleixin quatre anys des de la seva inauguració, encara que els vols xàrter podran arribar abans d'aquesta data, segons ha anunciat avui l'empresa concessionària de l'aeroport de Castelló, la canadenca SNC Lavalin.

El president de l'aeroport, Alain Russel, ha explicat als periodistes en una visita guiada a l'aeròdrom que ahir van rebre l'autorització final de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per obrir les instal·lacions, per la qual cosa el primer avió "pot arribar a partir d'avui, i possiblement abans del cap de setmana, i serà un avió privat", ha assegurat.

L'aeroport operarà de dimecres a diumenge de 10 a 18 hores, perquè aquest és l'horari que els permet l'autorització que tenen, però si alguna de les companyies aèries amb les quals negocien per operar a l'aeroport situat entre els termes municipals de Bell-lloc i Vilanova d'Alcolea, a la comarca de la Plana Alta, demana un altre dia o horari, es necessitaran dos mesos per intentar aconseguir una nova certificació.

Els vols comercials regulars aterraran a la fi de març, "dins ja del programa d'estiu", encara que Russel no ha confirmat si hi ha acords amb companyies disposades a operar.

Russel ha acompanyat als periodistes a una visita guiada a les instal·lacions, recorregut que s'ha prolongat durant quasi dues hores pel control que la Guàrdia Civil ha efectuat als més de 30 periodistes congregats per accedir a les zones de seguretat.

Preguntat per les companyies aèries interessades a operar en l'aeroport de Castelló, Russel ha eviatt donar "dades precises" encara que ha reconegut que la firma canadenca negocia amb diverses d'elles: "Més d'una, sí, però són elles les que han d'anunciar els seus vols", ha matisat.

El màxim responsable de l'aeroport ha indicat també que la plantilla actual de 27 persones s'incrementarà fins al mig centenar "quan comencen a arribar vols comercials".

Russel ha confirmat que la Generalitat Valenciana ha abonat a l'empresa signatura canadenca dos milions d'euros pel contracte d'explotació signat amb l'adjudicatària, que preveu atorgar a l'empresa SNC Lavalin 25 milions d'euros en 10 anys.

Les previsions de passatgers són de 35.000 el primer any i, en un termini de quinze anys, s'aspira a superar el milió de passatgers, segons Russel.

El 25 de març de 2011 els llavors presidents de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, van inaugurar l'aeroport i llavors es va afirmar que caldria esperar uns dos mesos perquè estigués operatiu. Avui ha arribat el primer vol privat i quatre anys després de la inauguració, al març, es preveu que arribe el primer avió comercial i cap dels dos dirigents, ni Camps ni Fabra, podran presenciar aquest moment; el primer perquè ja no és president i el segon perquè és a la presó.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT