País Valencià 17/11/2016

L'Ajuntament de València ha pagat 2.500 factures per evitar talls de llum a persones necessitades

El consistori ha abonat a grans empreses energètiques i elèctriques més de 300.000 euros impagats per particulars

Efe
2 min
L'alcalde de València, Joan Ribó, afirma que l'ajuntament ha pagat 300.000 euros a les elèctriques perquè no tallin la llum de gent que no la pot pagar.

ValènciaL'Ajuntament de València ha pagat un total de 2.500 factures, per un import total de 300.000 euros, per evitar que les grans empreses elèctriques i energètiques realitzin talls de subministrament a aquelles persones que no han pogut abonar-les.

Així ho ha manifestat avui l'alcalde, Joan Ribó, que ha assegurat que per al 2017 el consistori seguirà en la mateixa línia, tot i que ha assenyalat que la responsabilitat social d'aquestes empreses "ha de fer-se notar" i haurien de destinar part dels seus beneficis a frenar la pobresa energètica.

Ribó ha respost així abans del ple a preguntes dels periodistes sobre si València tenia garantit que les empreses elèctriques i energètiques no farien cap tall de subministrament que pogués implicar successos com el de Reus, amb la mort en un incendi d'una dona a la qual havien tallat la llum.

"A finals de 2015 arribem a un acord amb Aigües de València, Iberdrola i Gas Natural –en tema de gas– perquè no es tallés el subministrament i en cas que s'hagués de tallar, l'Ajuntament pagaria la factura per evitar-ho. Ja hem pagat 2.500 factures, amb un pressupost d'uns 300.000 euros", ha apuntat Ribó.

Segons l'alcalde, a València pot ser que hi hagi hagut algun tall però "s'han evitat els fonamentals" i evitat problemes com el de Reus, que ha qualificat com un succés "intolerable".

"Per a l'any que ve continuarem fent aquesta tasca però, alhora, hem de demanar a aquestes empreses, amb beneficis de milers de milions d'euros, que la seva responsabilitat social també s'ha de fer notar i han de contribuir a aquest pagament", ha subratllat.

Ribó ha celebrat que hi hagi un moviment a nivell estatal en aquesta línia i ha defensat que "no és correcte que per causes socials es tallin serveis bàsics com s'estan tallant, no a València però sí en altres ciutats, que estan provocant problemes com el de Reus".

"Aquest tema l'arreglem els ajuntaments si no hi ha una altra solució, però crec que s'han de buscar altres mesures perquè parteix dels beneficis de les grans empreses elèctriques i energètiques que se solucioni aquest problema social, que existeix", ha apuntat.

stats