País Valencià 27/08/2014

L'alcalde de Bell-lloc alerta del risc d'inundacions al municipi per culpa del disseny i la degradació de l'aeroport de Castelló

Àngel Ribes denuncia que les canalitzacions de l'aeroport estan plenes de brutícia i poden augmentar el risc d'inundacions si plogués de manera torrencial

Europa Press
1 min

Castelló de la PlanaL'alcalde de Bell-lloc, a la comarca de la Plana Alta, al País Valencià, Àngel Ribes, ha advertit que el disseny i l'estat de "degradació" de les canalitzacions d'evacuació pluvial de l'aeroport de Castelló, ubicat a la localitat veïna de Vilanova d'Alcolea, suposen un "risc" d'inundacions en el municipi en cas de pluges torrencials.

Ribes s'ha pronunciat d'aquesta manera en una carta adreçada a la conselleria de Governació i a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que ha publicat en la web de l'Ajuntament, després de rebre aquest dimarts un fax de la conselleria, que l'advertia de les mesures que havia d'adoptar. En aquest sentit, el primer edil responsabilitza d'aquesta possible inundació a la Generalitat Valenciana i lamenta la "inacció" de la Conferència Hidrogràfica del Xúquer.

Amb motiu del missatge rebut per part de Governació, el primer edil recorda que la majoria de les aigües de l'aeroport que abans es distribuïen per diferents canals naturals, ara desemboquen en el mateix barranc que travessa bona part del terme municipal.

A més, lamenta que "bona part" de les canalitzacions artificials de l'aeroport estan en un "estat lamentable" i han provocat l'acumulació de jaços i pedres caigudes, en períodes d'escassetat de precipitacions, per la qual cosa s'espera que "el problema s'incrementi" amb més cabals i resulti "perillós" per a la població.

L'alcalde critica que el barranc que passa per la localitat, que està sota la competència de la Conferència Hidrogràfica del Xúquer, "es troba en un estat lamentable i ple de brutícia".

stats