País Valencià 14/03/2016

L'alcalde de València proposa corrides de toros a la portuguesa

Joan Ribó advoca perquè la celebració de festejos taurins no suposin la mort de l'animal

Efe
2 min
L'alcalde de València, Joan Ribó, ha participat aquest dimarts en un esmorzar informatiu organitzat pel Foro Nueva Economía a Madrid. / ZIPI / EFE

ValènciaL'alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat avui la necessitat d'aconseguir un acord a l'Estat perquè hagi "corrides a la portuguesa on no se sacrifiqui als toros" i poder "conjugar" així el respecte a l'element artístic del toreig amb l'eradicació del maltracto animal.

Ribó ha respost així a preguntes dels periodistes sobre la postura de l'Ajuntament sobre la polèmica entre defensors dels toros i els antitaurins, que s'ha evidenciat aquest cap de setmana passat amb sengles manifestacions a la ciutat a favor i en contra d'aquests festejos.

"M'agradaria que la gent a la qual li agraden els toros es plantegés una possibilitat, corrides a les portuguesa, on no se sacrifica als toros. Crec que és una possibilitat interessant, on l'aspecte artístic dels toreros es pugui conjugar amb el respecte a l'animal", ha apuntat.

Ribó ha recordat que hi ha països que ja ho fan, que fins i tot eviten el dany al toro a l'hora de picar col·locant una protecció, i ha insistit que "seria important que a Espanya poguéssim arribar a un acord similar".

No obstant això, ha insistit que cada vegada "hi ha més gent que entén que maltractar als animals és una pràctica que s'ha d'anar eradicant de la societat i que matar a un animal com es mata en una plaça de toros no és un exercici per cuidar-ho, de la mateixa forma que ho dic amb altres animals".

Després d'assegurar que respecta la llibertat de manifestació i opinió, Ribó ha incidit que per a l'Ajuntament de València "és important avançar en el respecte als animals i no maltractar-los" i ha recordat que han pres mesures en aquest sentit per "eradicar" el sofriment animal en festejos com els 'bous al carrer'. Entre altres mesures, el consistori ha prohibit els circs que incloguessin espectacles amb animals.

Diumenge van coincidir a València manifestants a favor i en contra de les corrides de toros.
stats