País Valencià 30/11/2013

Els valencians clamen contra el tancament de RTVV i reclamen eleccions urgents

El cessament de les emissions de Canal 9 mobilitza milers de ciutadans que demanen al president valencià Alberto Fabra que dimiteixi

Salvador Almenar
2 min
Capçalera de la manifestació contra el tancament de Canal 9 a València / ACN

ValènciaEls carrers del centre de València estan ocupats per milers de ciutadans que s'han volgut sumar a la manifestació convocada aquest dissabte per protestar pel tancament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ordenat pel govern del PP de la Generalitat Valenciana el dijous a la mitjanit i executat al cent per cent ahir divendres a les 12.19 hores. Entre els assistents hi ha, fins i tot, l'exconseller José Sanmartín, del govern d'Eduardo Zaplana.

Sota el lema 'Eleccions anticipades, ja', comitè d'empresa de RTVV, partits polítics, sindicats, associacions, entitats cíviques i centenars de ciutadans anònims d'arreu el País València s'estan manifestant per mostrar la seva "repulsa davant d'una decisió unilateral", la del tancament dels mitjans públics, "precipitada" i que menysprea "la cultura, la llengua i els signes d'identitat de tots els valencians", assenyalen els convocants.

A banda de defensar el dret a tenir una radiotelevisió pròpia, la manifestació té un clar objectiu, que no és un altre que "exigir de manera immediata la depuració de responsabilitats al govern valencià, la dimissió del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i la convocatòria d'eleccions anticipades". Un dels crits més repetits des de l'inici de la manifestació ha estat "Fabra dimissió". També s'ha canviat el clam de #RTVVnoestanca pel de RTVVtornarà

La marxa ha sortit a les 18.00 hores de la plaça de Sant Agustí de València i, després de recórrer alguns dels carrers principals de la ciutat, acabarà a la plaça de la Mare de Déu, situada a molts pocs metres del Palau de la Generalitat Valenciana.

També hi ha en marxa una altra manifestació a Alacant, que ha arrencat a les 18.30 hores de l'avinguda Aguilera, davant la seu de la delegació de RTVV.

stats