País Valencià 20/01/2021

Detinguts tres menors per violar una noia al País Valencià

Es tracta de la primera agressió sexual en grup coneguda aquest 2021, la quarta des del juliol

Daniel Martín
2 min
Un agent de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu

ValènciaTres menors han ingressat a un centre d'internament després de presumptament haver agredit sexualment una altra menor de 15 anys en un municipi de la Ribera Alta o Ribera Baixa (la Policia Nacional rebutja detallar en quina de les dues comarques per preservar la identitat de la jove), segons han informat a l'ARA fonts dels cossos de seguretat.

La presumpta violació s'hauria produït el cap de setmana passat al garatge d'una finca d'habitatges d'aquesta comarca després que la menor hi accedís per veure la moto d'un dels arrestats. Una vegada dins, els detinguts l'haurien agredit fins que va aparèixer un veí, moment en el qual l'haurien deixat marxar. La víctima va explicar els fets als seus pares, que posteriorment van denunciar els fets.

Després de la detenció, els tres joves van ser posats a la disposició de la Fiscalia de Menors de València, que ahir va ordenar el seu internament.

Les violacions en grup, una realitat constant

L'agressió sexual a la noia de la Ribera seria la primera violació en grup d'una menor coneguda durant el 2021 i se sumaria a les produïdes durant la segona part del 2020, quan en pocs mesos al País Valencià se'n van denunciar tres, la patida a l'octubre per una jove, també menor, en un municipi de la comarca valenciana de la Safor, la d'una noia menor d'edat en una localitat de la Vall d'Albaida i la d'una altra menor al juliol a Massamagrell (Horta).

A aquestes agressions s'hi sumaria la violació d'una altra noia, en aquest cas de 19 anys, la nit de Cap d'Any del 2018 a Callosa d'en Sarrià (Marina Baixa). Els presumptes autors van ser quatre nois de 19, 21, 22 i 24 anys que haurien gravat l'agressió amb un mòbil.

stats