País Valencià 13/03/2013

La mare dels nens d'Alboraia critica el poc suport rebut pel govern espanyol

Avui ha estat el primer dia que Isabel Monrós no ha estat amb els seus tres fills, de 10 i 13 anys, que des d'ahir estan amb son pare per ordre del jutjat de Montcada

Efe
2 min

ValènciaLa mare dels tres menors que residien fins ahir a la localitat valenciana d'Alboraia i que per una ordre judicial hauran de tornar amb el seu pare a Mèxic ha denunciat la "falta de suport" del govern espanyol en aquest conflicte. En una conversa mantinguda avui amb Efe, Isabel Monrós ha afirmat que el pare dels seus fills –un de 13 anys i uns bessons de 10– ha comptat amb "tota l'ajuda del govern mexicà", mentre que ella no ha sentit el "suport" de les autoritats espanyoles.

Segons ha assegurat la mare valenciana en declaracions a l'agència Efe, se sent "destrossada" i "trencada de dolor" després que la titular del jutjat de primera instància número 3 de Montcada executés ahir la resolució judicial per la qual ordenava el lliurament al pare dels menors, una resolució que a més va ratificar l'Audiència de València i compta també amb l'informe favorable de la Fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat.

La mare va acudir aquest matí a la seu judicial acompanyada dels seus fills perquè fossin sotmesos a un examen psicològic sol·licitat per ella per impedir l'execució de la sentència, que conclou que els menors van ser "portats a Espanya il·legalment".

Després de l'exploració dels nens, la jutge va ordenar l'execució de la resolució, per donar compliment al Conveni de l'Haia, subscrit per Espanya, i va lliurar els nens al seu progenitor, que va abandonar al costat dels seus fills l'edifici en un furgó policial increpat per un centenar de familiars, amics i veïns de la mare que van generar moments de gran tensió.

Monrós, que després que es fes efectiva l'ordre va poder parlar per telèfon amb el seu fill gran, ha indicat que avui ha "perdut ja tota comunicació" amb ells, una situació que li resulta "insuportable", i s'ha confessat "esgotada" i "superada pels fets".

La sentència del jutjat de Montcada està motivada pel contenciós iniciat pels progenitors per haver portat la mare els menors de forma il·legal a Espanya, atès que la sentència mexicana de divorci establia uns requisits per sortir amb els nens del país nord-americà.

La mare sosté que va arribar a València amb els seus fills el 2010 i que en la seva sentència de divorci quedava pendent fixar el règim de visites i la pensió de manutenció per als nens, i que va decidir quedar-se a casa dels seus pares, a Alboraia, perquè a Mèxic no comptava amb recursos.

Després que tres centenars de veïns impedissin fa gairebé dues setmanes el lliurament dels nens al progenitor concentrant-se a la casa de la mare, l'ordre finalment es va fer ahir efectiva. En una acta emesa ahir, la jutge destaca que no existeixen denúncies en les quals constin maltractaments als nens o a la mare i per això va decidir lliurar els nens al pare, tal com assenyalava la sentència del jutjat de Montcada.

stats