País Valencià 26/03/2013

El STEPV portarà al fiscal de menors la campanya del PP de Castelló contra l'adoctrinament a les aules

Els joves del Partit Popular han elaborat una eina per denunciar anònimament aquells professors que facin un "ús inadequat de la seva llibertat de càtedra"

Efe
2 min

ValènciaEl sindicat de treballadors de l'ensenyament del País Valencià (STEPV) denunciarà davant la fiscalia de menors la campanya de Noves Generacions (NNGG) del Partit Popular de Castelló en contra de l'adoctrinament a les aules, per considerar-la "clarament contrària a la legislació vigent".

En un comunicat, el sindicat ha considerat "un fet molt greu" la iniciativa Me quieren adoctrinar, que no te líen, amb la qual l'organització juvenil ha confeccionat una eina de denúncia de forma anònima davant del que denominen "imposicions ideològiques" en algunes aules de la província de Castelló. El STEPV ha emmarcat l'acció en "una campanya més àmplia i, en general, potenciada pel PP i per la pròpia conselleria d'Educació" amb diversos propòsits.

Entre ells, ha dit, "desprestigiar el professorat, atacar la llibertat de càtedra i d'expressió, controlar políticament els centres docents i el sistema educatiu públic, i desprestigiar l'educació pública.

"Aquest és un tipus de campanya pròpia d'organitzacions antidemocràtiques i feixistes que, sota denúncies falses, pretén coaccionar el professorat i atacar els principis constitucionals i les llibertats democràtiques", ha denunciat el sindicat, per al qual la iniciativa "recorda als mètodes de l'Alemanya nazi o de la dictadura franquista" i és una "autèntica caça de bruixes ".

A més, ha considerat que instar menors a denunciar els seus professors per fer ús de la llibertat d'expressió és un fet "clarament contrari a la legislació vigent" i per això, posarà en coneixement de la fiscalia aquesta campanya. El sindicat ha responsabilitzat el president valencià, Alberto Fabra, i a la conselleria d'Educació "del que pugui passar en els centres educatius", ja que, segons ell, "la campanya incita a l'odi i a la violència contra el professorat".

Així mateix, insta el professorat a no deixar-se intimidar per totes aquestes accions ia posar en coneixement dels serveis jurídics del STEPV qualsevol acció que vagi en aquesta línia.

stats