País Valencià 06/11/2013

L'oposició demana investigar al Parlament valencià les causes de l'enfonsament de Canal 9

Els grups parlamentaris, llevat del PP, volen una investigació a les Corts Valencianes que aclareixi "on han anat a parar" els diners de RTVV

Europa Press
2 min

ValènciaEls grups parlamentaris del PSPV, Compromís i Esquerra Unida del País Valencià han qualificat d'"il·legítima" la decisió de la Generalitat de tancar Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i han reclamat la dimissió del president, Alberto Fabra, i la creació a les Corts Valencianes d'una "comissió de la veritat" per determinar responsabilitats.

Així, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha anunciat que els socialistes exigiran una comissió d'investigació al Parlament autonòmic perquè "se sàpiga on ha anat a parar fins l'últim euro de RTVV". "Hi ha hagut molts beneficiaris d'aquests 1.300 milions [el deute de la societat pública] i volem saber els seus noms", ha afegit.

També des de les files socialistes, el portaveu del PSPV a les Corts Valencianes, Antonio Torres –que ha acudit a la concentració dels treballadors de RTVV a les portes del Palau de la Generalitat–, ha criticat la compareixença de Fabra per explicar-ne el tancament.

"Atribuir el tancament de RTVV al comitè d'empresa i a la seva directora general és inaudit, com també ho és argumentar el tancament per mantenir l'estat del benestar quan aquí s'han estat malbaratant diners per una gestió ineficaç dels recursos públics", ha assenyalat.

"La culpa és de la gestió del govern valencià", ha dit Torres, que ha lamentat que "el vicepresident del Consell, José Ciscar, seguint ordres de Fabra, decidís aplicar un ERO salvatge" i ha apostat per reprendre les negociacions sobre aquest procés.

Per la seva banda, la portaveu d'Esquerra Unida, Marga Sanz, ha qualificat les declaracions del cap del Consell de "covards, vils i mereixedores de la renúncia a la presidència perquè no és capaç de defensar un instrument de democràcia i autogovern".

Així mateix, Sanz ha avançat, d'una banda, que la seva formació proposarà una "comissió de la veritat per investigar les responsabilitats polítiques i la gestió fraudulenta de la televisió pública". D'altra banda, ha recordat que la setmana que ve es debatrà una proposició no de llei que demana garantir la pervivència de RTVV; "i ja veurem què vota el PP", ha exclamat.

També s'ha pronunciat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, que ha afirmat que "amb aquesta tele cau aquest govern, perquè el tancament és la demostració del fracàs de l'executiu de Fabra". Així mateix, ha dit que el tancament és "una decisió il·legítima perquè aquesta televisió és de tots, ni és de Fabra, ni del PP, ni del govern", ha remarcat.

"Resistirem perquè la paraula 'innegociable' no pot existir en la boca d'un president, tot és negociable", ha afegit. Oltra ha atribuït el tancament de RTVV a la gestió del PP i ha expressat que no es tracta de triar entre un hospital o una televisió pública, "quan fa menys d'un any es va comprar per 40 milions Valmor", l'empresa que gestionava els drets del Fórmula 1, ha recordat.

stats