País Valencià 29/01/2013

Alcoi homenatjarà Ovidi Montllor amb un carrer dedicat al cantant 18 anys després de la seva mort

L'Ajuntament programa una sèrie d'activitats en record del cantant i descobrirà una placa a la façana de l'edifici on va néixer fa 71 anys

Acn
2 min

ValènciaL'ajuntament d'Alcoi ha aprovat canviar el nom del passeig del Viaducte de la ciutat pel de passeig Ovidi Montllor en record a l'artista, desaparegut enguany farà 18 anys. Al jardí del passeig s'instal·larà, a més, l'Espai Ovidi on hi haurà una escultura dedicada a l'artista així com una biografia i textos sobre l'Ovidi i el cinema, el teatre, la poesia i la música.

Coincidint amb la data del 71è aniversari del seu naixement, el consistori descobrirà una placa commemorativa a l'edifici on va néixer l'artista. En aquesta mateixa línia la companyia teatral alcoiana La Dependent ha presentat dos produccions teatrals que comptem amb el suport del consistori: 'Homenatge a T" i 'Un quart amb l'Ovidi'.

Divuit anys després de la seva mort, Alcoi comença a saldar el deute històric amb l'artista Ovidi Montllor, un dels personatges més reconeguts que ha donat la ciutat. L'ajuntament d'Alcoi ha fet públic que dedicarà un passeig a la memòria de l'actor i cantant. El passeig del Viaducte, barri on va nàixer i viure l'artista, passarà a denominar-se a partir del març passeig d'Ovidi Montllor.

El consistori ha iniciat una sèrie d'actes que coincidiran amb el 18è aniversari de la seva mort i el 71è del seu naixement. Aquest mateix dissabte, 2 de febrer, es descobrirà una placa commemorativa a la casa on va nàixer i viure l'Ovidi, ubicada al carrer Sant Joan de Ribera. La placa serà descoberta per qui fou el seu gran company sobre l'escenari, el guitarrista Toti Soler, juntament amb la família del cantant.

En aquest acte participaran també el cantautor Hugo Mas i el poeta David Peidro. Per la nit, a les 21 hores, el Teatre Calderón acollirà un concert del guitarrista i fidel companys d'Ovidi, Toti Soler.

Al mes de març tindrà lloc un acte en què s'inaugurarà el Passeig Ovidi Montllor, i també s'inaugurarà l'escultura 'Faré vacances' que l'artista plàstic alcoià Antoni Miró dedica a la memòria del seu amic Ovidi Montllor. Es tracta d'un monument que s'instal·larà al propi passeig, i que presidirà el denominat 'Espai Ovidi'.

L'alcalde de la ciutat, Toni Francès, ha destacat a través d'un comunicat que Alcoi compleix amb el deute que tenia amb l'Ovidi, "i ho farem de la millor manera possible: no només donant-li un carrer al seu poble, sinó també fent cultura, creant cultura que vaja més enllà de la nostra ciutat, i que contribuïsca a regenerar la cultura del País Valencià".

stats