País Valencià 20/03/2013

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de València empapera el domicili d'Esteban González Pons

L'acció forma part de la campanya 'Hi ha vides en joc' que assenyala els diputats que han anunciat que votaran en contra de la ILP que promou la dació en pagament

Acn
1 min

ValènciaLa Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de València ha dut aquest dimecres les protestes al domicili del diputat i vicesecretari d'Estudis i Programes del Partit Popular, Esteban González Pons. Segons fonts de la plataforma, alguns manifestants s'han concentrat davant el domicili que González Pons té a València i li han empaperat la façana amb cartells i adhesius amb la seva foto després d'haver picat a la porta i no rebre resposta.

La plataforma també assenyala que unes 60 persones han estat identificades per la policia després de protagonitzar la protesta. L'acció forma part de la campanya d''escrache' 'Hi ha vides en joc', que assenyala els diputats que voten en contra de la iniciativa legislativa popular (ILP) que promou la dació en pagament. És la segona acció d'aquest tipus que fa la plataforma a la ciutat, després de l''escrache' a l'exconsellera de Turisme i diputada del PP al Congrés, Belén Juste.

L'acció es posa en marxa després d'haver convidat per escrit les assemblees de la PAH i no rebre resposta dels diputats que van anunciar de manera pública que rebutjarien la ILP que promou la dació en pagament. La plataforma remarca que són accions "pacífiques i ordenades" per explicar en primera persona "el mal que estan fent a la vida de milers de famílies, amb el seu rebuig a la ILP".

Aquesta manera de protesta va néixer a Argentina durant la dictadura militar i rep el el nom d''escrache'. Es tracta de dur les protestes als domicilis dels polítics i persones "responsables del patiment de milers de ciutadans", assenyala la PAH de València.

stats