País Valencià 12/10/2012

El PP de Fabra amenaça de deixar sense validesa qualsevol iniciativa referida al "País Valencià"

Segons publica el diari 'Levante-EMV', els partits polítics i les entitats que no utilitzin el terme "Comunitat Valenciana" no rebran cap subvenció de la Generalitat Valenciana

Ara
1 min

ValènciaEl Partit Popular valencià continua amb la seva estratègia de titllar els partits de l'oposició de catalanistes. Les primeres iniciatives parlamentàries del nou portaveu, Jorge Bellver, estan referides als signes d'identitat valencians i, en cas d'aprovar-se, posarien en dubte la normalitat democràtica del Parlament valencià. Segons publica el diari 'Levante-EMV' avui, una proposició no de llei pretén "censurar qualsevol iniciativa parlamentària en les Corts o document presentat davant l'administració que no utilitzi la denominació de Comunitat Valenciana".

D'aquesta manera, els tres partits de l'oposició no podrien presentar cap iniciativa, atès que en la seva denominació oficial apareix el terme 'País Valencià'. El mateix diari explica que la proposició contempla que les Corts emetin una "condemna de qualsevol agressió, vulneració o menyspreu que es faci, vingui d'on vingui, a la personalitat diferenciada" del poble valencià, "la seva denominació i demarcació territorial". És a dir, qualsevol referència al País Valencià o als Països Catalans, per exemple.

Aquesta proposició no de llei afectaria també les subvencions que reben els partits polítics i totes aquelles entitats que facin ús de la denominació País Valencià (els sindicats d'esquerres o les universitats, per exemple). Segons el diari 'Levante-EMV', amb aquesta iniciativa parlamentària tota aquella entitat que no adapte el nom a la denominació 'Comunitat Valenciana' deixaria de percebre subvencions públiques.

stats