País Valencià 06/11/2020

La Generalitat Valenciana restringeix l'aforament al 50% en el comerç

En la restauració l'ocupació no podrà superar un terç a l'interior i un 50% en terrasses

Ara
2 min
El cap del Consell, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública,  Ana Barceló, durant la seva compareixença

ValènciaLa Generalitat Valenciana ha acordat imposar noves restriccions a tot el territori com la reducció al 50% de l'aforament als comerços minoristes, als centres comercials i als mercats ambulants. A més, ha dictaminat el confinament durant els pròxims 14 dies dels municipis d'Elda i Petrer, tots dos a la comarca del Vinalopó Mitjà, pels seus alts índexs de contagi. La incidència acumulada durant els últims 14 dies a Elda és de 881,83 casos per cada 100.000 habitants i de 834,40 a Petrer.

La resolució, que entrarà en vigor aquesta mitjanit, tindrà efectes fins a les 23.59 h del 9 de desembre i també limita al 50% l'aforament en parcs infantils a l'aire lliure, amb una distància de seguretat de metre i mig, i fixa que les activitats grupals d'oci infantil i juvenil tindran un màxim de sis participants. En establiments d'hostaleria i restauració el consum a l'interior del local no podrà superar un terç de l'aforament, ni en terrasses el 50%.

Per la seva banda, els cinemes, teatres, auditoris, circs i espais tancats similars podran desenvolupar la seva activitat, només amb el públic assegut i sempre que no se superi el 50% de l'aforament. Finalment, es recomana la realització telemàtica de congressos, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments.

Aquest divendres a la mitjanit també entrarà en vigor la pròrroga del tancament perimetral que es mantindrà vigent, com a mínim, fins al 13 de novembre.

La transmissió del virus s'ha triplicat durant les últimes tres setmanes

Les noves mesures han estat anunciades aquest matí pel cap del Consell, Ximo Puig, i per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. El president valencià ha reconegut que “s'acosten setmanes molt difícils per als hospitals i els centres de salut” atès l'increment de la transmissió del virus. Ho ha confirmat Barceló, que ha explicat que durant les tres últimes setmanes s'han triplicat els contagis i s'ha assolit una incidència acumulada de 258 casos per cada 100.000 habitants.

stats