País Valencià 31/01/2013

El portaveu de Compromís pregunta al jutge si pot personar-se en el cas Nóos per defensar els interessos dels valencians

Enric Morera ha remès avui aquesta petició al jutge del cas Urdangarin "davant el silenci i la falta d'acció del govern d'Alberto Fabra"

Ara
2 min
El congrés del Bloc d'aquest cap de setmana a València ha reescollit Morera i ha apostat pel dret a decidir i la Hisenda pròpia.

ValènciaEl portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha remès avui un nou escrit al jutge que instrueix el cas Urdangarin, José Castro, per preguntar-li si, davant el silenci i la falta d'acció del govern d'Alberto Fabra en el cas Nóos, és possible que es personi com a ciutadà per defensar els interessos de la part ciutadana perjudicada.

Segons Morera, la mateixa interlocutòria de mesures cautelars feta pública ahir pel jutjat de Palma, l'activitat presumptament delictiva d'Iñaki Urdangarin i Diego Torres va requerir d'un "col·laborador necessari al govern valencià i també a l'Ajuntament de València per tirar endavant tota aquesta trama". El portaveu de Compromís ha assenyalat que és "preocupant la falta de reacció del president de la Generalitat Valenciana que, sent emplaçat pel mateix jutge perquè es personi el Consell com a perjudicat, de moment, no s'ha pronunciat".

Per aquests motius, Morera ha enviat un escrit al magistrat que instrueix el cas perquè digui si, en el cas que el govern valencià no s'acollís a les accions previstes en l'article 109 de la llei d'enjudiciament criminal, "seria útil per defensar els interessos públics la personació com a acusació ciutadana, atès que els diners que s'han sostret de les arques públiques, mitjançant un presumpte frau de llei, són uns diners que s'han tret dels serveis públics més essencials".

Per la seva banda, el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha dit aquest matí a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que "si es descobreix alguna circumstància que demostri que s'hagi pogut produir algun dany" a l'administració que ell presideix, el govern valencià es personarà en el cas Nóos per "defensar els seus interessos passats i futurs". Tot i això, ha evitat pronunciar-se sobre si finalment es personaran en la causa, perquè no disposen de l'escrit del jutge fet públic ahir.

stats