País Valencià 15/05/2013

El PP veta que les Corts Valencianes tramitin iniciatives que facin referència al 'País Valencià'

El grup parlamentari popular aprova en solitari una iniciativa que obligarà l'oposició a utilitzar els termes 'Comunitat Valenciana' i 'valencià' per al territori i la llengua

Salvador Almenar
1 min

ValènciaEl grup parlamentari popular ha aprovat aquest matí a les Corts Valencianes una proposició no de llei que prohibirà que la cambra autonòmica tramiti qualsevol iniciativa que "no respecti l'Estatut d'Autonomia valencià". Així doncs, l'aprovació d'aquesta iniciativa parlamentària del PP suposa que en el futur la mesa de les Corts Valencianes no admetrà a tràmit qualsevol text que faci referència al 'País Valencià', quan es parli del territori, o al 'català', en el cas de la llengua.

Aquesta terminologia, utilitzada habitualment pels grups de l'oposició, desapareixerà de les iniciatives legislatives, malgrat que el nom 'País Valencià' apareix al preàmbul de l'Estatut d'Autonomia. La proposició votada aquest matí al Parlament valencià, i aprovada amb el vot de 47 parlamentaris del PP, respon a una "ingerència en les senyes d'identitat valencianes", segons va explicar dies enrere el portaveu popular, Jorge Bellver.

La proposta ja va ser anunciada el mes d'octubre, però no ha estat fins avui que ha estat tramitada i votada a la cambra autonòmica. El PP va posar damunt la taula aquesta iniciativa per respondre a una declaració institucional de l'Ajuntament de Barcelona del 29 de juny del 2012 que es referia als 'Països Catalans'.

stats