País Valencià 20/09/2016

El PP valencià critica que Puig rebés Puigdemont i l'acusa d'haver "fet d'estora de l'independentisme"

La número dos dels populars valencians lamenta que el president doni "ales" a les ànsies nacionalistes dels seus socis de govern de Compromís

Acn
2 min
El president Ximo Puig li va ensenyar a Carles Puigdemont la vista que hi ha des de la torre del Palau de la Generalitat Valenciana.

ValènciaLa vicesecretària general del PP valencià i diputada al Congrés, Elena Bastidas, ha criticat aquest dimarts la celebració de la cimera entre Catalunya i el País Valencià a favor del corredor mediterrani, que va comptar amb la presència del president Carles Puigdemont. A través d'una nota de premsa, Bastidas ha dit que el valencià Ximo Puig "s'ha prestat a fer d'estora de Puigdemont, donant ales així a les ànsies independentistes dels sobiranistes catalans i dels seus mateixos socis de govern al Consell", fent referència a Compromís.

La dirigent del PP valencià ha afegit que Puig va assumir el paper secundari "d'una posada en escena pensada per tractar Puigdemont com si es tractés d'un cap d'estat".

Les declaracions de Bastidas se sumen a les que dilluns a la nit va efectuar la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, en el marc d’una conferència amb el títol 'El valencianisme polític a la cruïlla', on va manifestar que el seu partit "treballarà per unir i no dividir els valencians i lluitarà per l'orgull de pertinença a aquesta terra".

Bonig va indicar que el pròxim president valencià "serà del PPCV i sabrà estendre la mà a l'oposició per arribar a pactes" i "no enganyarà els valencians, dirà sí a la unitat d'Espanya i complirà amb l'Estatut d'Autonomia i les senyes d'identitat, i es negarà a assistir a cap acte que el presideixi la quadribarrada en lloc de la senyera".

Cobertura al "separatisme"

"Ha menyspreat la institució que representa renunciant a tractar de tu a tu el president d'una altra comunitat autònoma. S'ha oblidat que ell és el president de tots els valencians, no només dels qui l'han votat, i ha situat els valencians com a ciutadans de segona enfront dels catalans només per intentar acontentar els sectors més radicals del seu govern" , ha remarcat Bastidas en el comunicat.

En la seva opinió Ximo Puig s'emmiralla en Catalunya "però no per tractar de sumar sinó per desenvolupar polítiques que en res beneficien els ciutadans de la comunitat, com és jugar amb la unitat d'Espanya o aplicar la immersió lingüística com el seu full de ruta educatiu".

"És el peatge que ha de pagar per seguir comptat amb el favor dels radicals que dirigeix Mónica Oltra, però el problema és que ens ho cobra a una immensa majoria de ciutadans que no estem d'acord amb la deriva a la qual ha dut el seu govern", ha afegit la número dos del PP valencià.

Bastidas considera que la reunió de dilluns respon "a una fugida endavant de qui no té idees per governar i de qui ha perdut el respecte de propis i estranys. Ni tan sols en el seu mateix partit comparteixen la idea de donar cobertura al desafiament separatista del govern català".

stats