País Valencià 15/10/2019

Els premis Octubre anul·len la gala de lliurament dels guardons com a protesta per la condemna als polítics catalans

Tres i Quatre veu necessari denunciar "la deriva autoritària" de l'Estat

Ara
1 min
Familiars i amics dels dirigents independentistes que van recollir el premi a l'Acció Cívica

ValènciaL'editorial Tres i Quatre, que cada any convoca els premis Octubre, un dels certàmens literaris més importants en llengua catalana, ha anunciat que la tradicional cerimònia de lliurament dels guardons, prevista per al dissabte 26 d’octubre al Palau de l’Exposició de València, no se celebrarà en protesta per la sentència que ha condemnat a "altíssimes penes de presó els líders polítics i cívics catalans i en solidaritat amb els presos".

L'impulsor dels guardons, l’editor Eliseu Climent, ha justificat la mesura mitjançant un comunicat de premsa en què ha qualificat la situació política "d'excepcional" per "protestar per aquesta democràcia minvada". "Vivim un moment d'una gravetat extrema, d'una deriva autoritària que ha conduït a intentar resoldre jurídicament un conflicte que és polític i que s'hauria de gestionar per la via política. No és moment de celebracions, sinó de mostrar la repulsa per aquesta decisió des del teixit cívic i cultural", ha afegit Climent.

Tot i la suspensió de la gala de lliurament dels guardons, que enguany arriben a la seva 48a edició, l'editorial ha subratllat que els guanyadors dels premis literaris seran reconeguts i homenatjats, però "sense l’habitual marc festiu".

stats