País Valencià 11/06/2015

Els líders del PSPV, Compromís i Podem signen l'acord per a la Generalitat a falta de negociar qui serà el president

Ximo Puig, Mònica Oltra i Antonio Montiel fan públic un pacte programàtic amb les polítiques del futur govern i desencallen les negociacions

Salva Almenar
1 min
De dreta a esquerra: Ximo Puig, del PSPV; Mònica Oltra, de Compromís; i Antonio Montiel, de Podem, moments després de firmar el pacte de govern de la Generalitat. / KAI FÖRSTERLING / EFE

ValènciaEls candidats a la Presidència de la Generalitat Valenciana del PSPV, Compromís i Podem han signat aquest dijous a la tarda un pacte amb les línies programàtiques del futur govern valencià. Ximo Puig, Mònica Oltra i Antonio Montiel han convocat un acte per signar l'anomenat Acord del Botànic, que serveix per marcar les polítiques que definiran l'acció de govern del futur Consell i per desencallar les negociacions, suspeses de manera unilateral aquest dimarts pel PSPV.

Aquest acte s'ha convocat hores després que aquest dijous s'hagin constituït les Corts Valencianes i que s'hagi conformat la mesa del Parlament gràcies a un acord entre el PSPV, Compromís i Podem. Aquest pacte ha permès donar la presidència de les Corts al socialista Francesc Colomer, que també ha rebut els vots de Ciutadans.

Després d'haver presentat el programa marc del futur govern, les tres formacions començaran les negociacions per conformar el nou govern. Previsiblement, a partir de demà, el PSPV i Compromís hauran de definir qui és el president de la Generalitat i com conformen el govern, mentre que Podem haurà de decidir finalment si entra a formar part de l'executiu o no.

stats