País Valencià 06/03/2019

El 86% dels inscrits de Podem ratifiquen l'acord electoral amb Esquerra Unida al País Valencià

Les dues formacions concorreran conjuntament als comicis autonòmics del 28 d'abril

Ara
1 min
La coordinadora general d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, i el secretari general del Podem al País Valencià, Antonio Estañ

ValènciaEls incrits de Podem han donat suport amb un 86,1% dels vots al preacord subscrit entre la formació lila i Esquerra Unida per concórrer conjuntament a les eleccions autonòmiques del 28 d'abril. El 12,03 dels participants hi han votat en contra, i s'han abstingut l'1,83% de les 3.817 persones convocades a validar la confluència electoral.

D'aquesta manera, les dues formacions aniran juntes a les eleccions autonòmiques, després que la militància d'Esquerra Unida ratifiqués la setmana passada el preacord subscrit amb Podem amb un suport del 68% de la militància. El document fixa que Esquerra Unida disposarà del segon i sisè lloc de la candidatura en la circumscripció de València, del quart i setè a la de Castelló i del tercer i setè a la d'Alacant.

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, s'ha mostrat convençut que l'acord amb EU "enfortirà les polítiques del canvi en la Comunitat Valenciana, que s'han de mantenir i ampliar la pròxima legislatura", perquè el període de quatre anys que ara es tanca "ha tingut límits clars, ja que s'han reproduït inèrcies del passat que per falta de valentia no s'han abordat". "Necessitem plantejar un model alternatiu d'una Comunitat Valenciana verda, que amplie els drets de la majoria i genere ocupacions dignes", ha afirmat.

"No podem quedar-nos a conservar el que hem aconseguit aquesta legislatura, hem d'abordar els debats centrals del nostre territori amb honestedat i valentia i cridarem a construir un futur digne per als valencians i valencianes", ha conclòs Estañ.

stats