País Valencià 01/06/2021

Un regidor de Compromís denuncia amenaces després de trobar diverses bales a l'entrada del seu camp

Thomas Laimgruber ha vinculat l'aparició dels projectils amb les seves denúncies sobre els episodis d"'intolerància" que es pateixen al municipi i la comarca

Ara
2 min
Algunes de les bales trobades pel regidor de Compromís a l'entrada de la seva propietat

ValènciaEl regidor de Compromís a la localitat valenciana de Caudiel (Alt Palància), Thomas Laimgruber, ha presentat una denúncia per amenaces davant la Guàrdia Civil després d'haver trobat diverses bales del calibre 38 en l'accés a la seva explotació d'agricultura ecològica. Laimgruber ha explicat que primer, cap a les 13 h, va localitzar projectils en l'entrada de la seva finca agrícola, i que posteriorment, cap a les 15.15 h, en va trobat tres més. Finalment, cap a les 18 h, encara en va descobrir un altre.

En declaracions a l'ARA, el polític ha vinculat la troballa a les denúncies públiques que regularment fa sobre les situacions d"'intolerància" que es pateixen a la comarca -on és l'únic regidor de la coalició- i al seu municipi -l'únic de la província de Castelló on en les últimes eleccions al Congrés de Diputats Vox va ser la formació més votada.

Entre aquestes mostres d'intolerància que Laimgruber pateix i que difon al seu perfil de Facebook hi ha ser increpat "per parlar valencià amb un amic a la plaça del poble", situació que va sofrir "ara fa dues setmanes", o per organitzar trobades per conversar en anglès en un bar de la localitat, activitat a la qual diversos ciutadans van respondre "cridant Viva España amb el braç alçat", reproduint la salutació feixista.

El representant de Compromís afirma no tindre por, però ha reconegut que episodis com aquests li fan replantejar-se si paga la pena seguir en la política, especialment perquè té família i una filla petita. Amb tot, ha afegit que creu que no deixarà l'acta de regidor, especialment pel suport que està rebent.

La situació del polític de Caudiel l'ha denunciada en xarxes socials el senador de Compromís Carles Mulet, que ha publicat una fotografia de tres bales i ha alertat que el regidor havia trobat aquest matí "aquest regal" en l'entrada del seu cultiu, "col·locades perquè es veren bé". "No és temporada de caça ni semblen cartutxos de caça comuna", ha escrit Mulet a Twitter.

També s'ha pronunciat sobre el cas el diputat de Compromís al Congrés Joan Baldoví, que ha afirmat que amb la troballa dels projectils "arriba a Caudiel, un poble de 600 habitants, la campanya de la por de l'extrema dreta". Des de la coalició valencianista han insistit que consideren els fets un acte "inadmissible".

Piulada de Carles Mulet
stats