País Valencià 22/12/2016

Fallers i personal d'un hospital, els premiats del cinquè premi de la rifa de Nadal repartit íntegrament a València

L'administració del barri de la Fontsanta havia venut 118 sèries del número 70.264. Molts altres números reparteixen premis milionaris arreu el País Valencià

Ara
2 min
Un home posa amb un dècim del número 70.264, agraciat amb un cinquè premi de la rifa de Nadal i venut íntegrament a València.

ValènciaEl número 70.264 ha estat el quart dels vuit cinquens premis de la rifa de Nadal, dotat amb 60.000 euros a la sèrie. El nombre, cantat a les 11.59 hores, a la setena taula, ha estat venut íntegrament a València, a l'administració número 119, ubicada a la plaça Doctor Berenguer Ferrer, i ha repartit uns 7 milions d'euros.

L'establiment ha repartit concretament 7,08 milions d'euros: 118 sèries del número 70.264 en dècims i participacions que van adquirir una falla del barri, uns clavaris de Quart de Poblet (l'Horta) i molts treballadors de l'Hospital General de València –molt pròxim a l'administració.

Segons ha informat a Efe la propietària de l'administració, Lola Cuesta, el seu establiment, situat al barri de la Fontsanta de València, tenia consignades les 165 sèries del nombre (que haurien significat 9,9 milions d'euros en premis), però finalment només es van vendre 118 sèries i un dècim, i la resta van ser retornades a Hisenda.

Lola Cuesta ha explicat que les participacions les ha fet la falla de Vicente Castell Mahiques, una comissió modesta d'aquest barri sorgit a València després de la riuada del 1957; els clavaris del Crist dels Afligits de Quart de Poblet, i treballadors tant de la policlínica oftalmològica de l'Hospital General de València com de l'hipermercat Carrefour del centre comercial Gran Túria, tots dos situats als voltants de l'administració de Loteries.

És la primera vegada que aquesta administració ven un dels premis principals de la rifa de Nadal, tot i que ha repartit premis importants en altres sortejos ordinaris i amb la Loteria Primitiva.

La responsable de l'administració ha comentat que el número 70.264 el té assignat de forma íntegra des de l'any 1998 i que normalment és molt estrany que retorni dècims sense vendre, com ha passat en aquesta ocasió. Lola Cuesta ha indicat també que aquest matí estava comprant els regals de Nadal quan ha sentit que un dels cinquens premis havia correspost al 70.264, i ràpidament ha tornat "cridant d'alegria a l'administració". "Durant el camí m'he trobat amb gent que tenia paperetes del número premiat, i quan hem arribat a l'administració hem brindat amb cava", ha indicat la lotera.

Pluja de premis

Aquest no és l'únic premi que ha caigut al País Valencià, ja que gairebé tots els premis han deixat una pluja de milions arreu el territori. És el cas del segon premi, el 04.536, que ha deixat més de 30 milions milions a diferents localitats, o del quart premi, el 07.211.

La rifa de Nadal reparteix aquest dijous 22 de desembre 2.310 milions d'euros en premis, i els premiats amb la grossa rebran 400.000 euros al dècim, amb 660 milions d'euros a repartir amb aquest premi principal.

Des del 2014, Loteries i Apostes de l'Estat (LAE) permet cobrar el mateix dia els premis de la rifa de Nadal, a partir de la tarda del 22 de desembre.

stats