País Valencià 22/04/2016

Rita Barberá contesta a l'oposició que "no veu motius" per deixar el seu escó al Senat

La senadora i exalcaldessa de València assenyala que el jutge que investiga el blanqueig ni tan sols demana al Suprem que la imputi

Efe
2 min
Rita Barberá va ser el 12 d’abril a Palma, on va haver de declarar en el judici de Nóos.

ValènciaL'exalcaldessa de València Rita Barberá no veu "cap motiu" pel qual hagi de renunciar a l'acta de senadora, malgrat que el jutge del cas Imelsa va demanar ahir al Suprem que investigui la possible comissió d'un delicte de blanqueig de capitals per part de Barberá. En declaracions al diari 'La Razón', la política valenciana considera normal i previsible que l'alt tribunal la investigui, ja que ha reconegut el pagament de mil euros al PP, raó per la qual s'ha imputat a 47 persones més.

No obstant això, Barberá ha recordat que el jutge valencià que instrueix la causa no demana al Suprem que la imputi, ni tan sols que remeta al Senat el suplicatori, que obligaria la cambra alta a autoritzar que s'investigui Barberá.

Davant aquestes paraules de Rita Barberá, la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ha assenyalat que l'exalcaldessa "deu ser l'única persona a Espanya que considera que no ha de dimitir". Preguntada per les paraules de Barberá, la portaveu de la Generalitat Valenciana ha qualificat de "vergonyós" que l'exalcaldessa s'aferri al càrrec, i que el president del govern en funcions i del PP, Mariano Rajoy, "no li demani l'acta".

En aquest sentit, Oltra ha lamentat la falta de contundència de Rajoy amb Barberá, qui, segons ha recordat, està representant al Senat les Corts Valencianes. Ha assegurat que al Consell li preocupa que la institució "més important" de l'autogovern es vegi "tacada d'aquesta manera", i creu que al president del govern espanyol també hauria de preocupar-li el desprestigi que pot suposar per al Senat la continuïtat de Barberá.

També s'ha referit a la situació de Rita Barberá l'actual alcalde de València, Joan Ribó, qui ha dit que la dimissió és "l'única sortida raonable" per a la senadora. Ribó ha afegit que Barberá "ha de sortir del Senat per ètica política però també per netejar uns comportaments polítics que afecten directament l'Ajuntament" de València.

"Qui neteja diners és perquè aquests diners no són nets, i ens hem de preguntar d'on vénen", ha afirmat l'alcalde, que ha afegit que es tracta d'una pregunta "substancial i molt important".

Ribó ha recordat que Compromís ha presentat una denúncia a la fiscalia per presumpte finançament il·legal de les campanyes electorals del Partit Popular valencià els anys 2011 i 2015, i ha manifestat el seu convenciment que la candidatura de Barberá tenia "un compte electoral absolutament no legal, un compte en B".

"Això posa de manifest que aquesta senyora i el seu equip van actuar i van jugar brut també en la competició electoral, jugant amb les cartes marcades", ha denunciat l'alcalde de València, qui també ha criticat que l'exalcadessa no faci cas a ningú, "ni a la seva presidenta ni al senyor Rajoy".

stats