País Valencià 09/06/2013

Rubalcaba promet que la llei Wert serà la primera que derogarà el PSOE quan torni al govern espanyol

El secretari general dels socialistes ha fet aquest anunci durant la seva intervenció aquest diumenge en la Festa de la Rosa organitzada pels socialistes valencians

Acn
2 min

ValènciaEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat aquest diumenge que si els socialistes arriben al govern espanyol derogaran la llei Wert. Rubalcaba s'ha referit a la reforma educativa durant la seva intervenció en la Festa de la Rosa del PSPV-PSOE, celebrada al parc de Benicalap de València. El líder socialista ha lamentat la falta de consens amb què la reforma educativa impulsada pel PP ha sigut aprovada i ha assenyalat que ataca la igualtat d'oportunitats.

El líder socialista s'ha referit a la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomqe), de la qual ha dit que "és una llei contra la igualtat d'oportunitats". Rubalcaba ha afegit que sempre hi ha hagut consens en totes les reformes educatives impulsades pels governs socialistes i ha lamentat que en aquesta no n'hi hagués.

El secretari general del PSOE ha dit que és una llei que tanca escoles rurals, apuja les taxes i afavoreix l'ensenyament privat i que "ataca la igualtat d'oportunitats". En aquest punt, Rubalcaba ha dit que serà la primera llei que el govern socialista derogarà si arriba al govern espanyol.

Alfredo Pérez Rubalcaba també s'ha referit a les pensions i ha recordat les paraules d'aquest dissabte de Rajoy anunciant que podria haver-hi una reforma del sistema de pensions. El secretari general dels socialistes ha dit que no entén, "si estem millor, com diu Rajoy", per què s'han de reformar les pensions. Rubalcaba, però, ha avançat que els socialistes no donaran suport a cap reforma de les pensions que no compti amb els sindicats.

Rubalcaba també ha assenyalat que no donarà suport a una reforma del sistema de pensions que no compti amb els sindicats. Alfredo Pérez Rubalcaba ha pronunciat un discurs de marcat to social que ha iniciat recordant el paper de la dona i alertant que la crisi pot posar en perill totes les conquestes femenines en l'estat del benestar.

Rubalcaba ha dit que les dones estan deixant de denunciar la violència de gènere perquè "tenen por" i ha dit que amb la desaparició dels ajuts a la dependència es condemna les dones a cuidar dels dependents.

El secretari general dels socialistes també s'ha referit a la situació dels immigrants en la sanitat pública i ha dit que el govern espanyol "busca expulsar-los". Rubalcaba ha recordat el cas de l'immigrant mort per tuberculosi a Balears i ha dit que "un govern socialista mai deixarà morir un immigrant a les portes d'un hospital".

stats