País Valencià 16/09/2016

Rus defensa els contractes firmats per la Diputació de València mentre el jutge d'Imelsa l'imputa en una nova causa

El jutjat investiga en una nova peça el blanqueig de capitals en unes operacions de compravenda d'accions que considera una "operació simulada"

Efe
2 min
L'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus, a la seva arribada als jutjats de València.

ValènciaL'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus i la resta d'investigats per l'adjudicació, suposadament il·legal, dels serveis d'atenció telefònica de la institució han defensat avui la legalitat d'aquestes contractacions davant el jutge, que els ha imputat en una nova peça separada.

Segons el Tribunal Superior de Justícia valencià, Rus ha estat imputat pel suposat blanqueig dels fons provinents de comissions il·legals en el marc d'una nova peça separada dins del cas Imelsa, la sisena.

El jutjat investiga diverses operacions de compravenda d'accions en les quals van intervenir FDM (societat familiar de Rus), la societat de valors Arteinvest 2017 (també de l'expresident de la Diputació) i Geneva Fons Immobiliari.

L'instructor considera que hi ha indicis que l'operació per la qual Geneva adquireix per 1.800.000 euros 50 participacions que Arteinvest al seu torn havia adquirit a FDM i recompra tres anys després per 1.200.000 euros és una "operació simulada".

Enmig d'una gran expectació mediàtica, Rus ha comparegut avui al jutjat d'instrucció número 18 de València, el mateix davant el qual va declarar divendres de la setmana passada, per donar explicacions sobre la seva suposada participació en l'adjudicació del centre d'atenció telefònica de la Diputació o 'call center', assumpte contingut en una de les peces separades del cas Imelsa, on està investigat.

Després de la seva declaració, que ha durat prop d'una hora i mitja, Rus ha rebutjat qualsevol responsabilitat en l'esmentada adjudicació, que "era cosa dels tècnics" i estava fonamentada en un "plec impol·lut".

Sobre l'aixecament del secret del sumari de la causa principal, que es va produir ahir, Rus ha considerat que és una bona decisió i que "calia fer-ho".

No obstant això, ha explicat que no ho ha llegit i que diversos assumptes sobre els quals se li ha preguntat, com el suposat blanqueig de diners a través de l'Olímpic de Xàtiva, club que va presidir, o el desviament de fons a paradisos fiscals, són "barbaritats".

"Això m'ho hauran de demostrar", ha insistit el qui va ser també expresident provincial del PP a València i exalcalde de Xàtiva respecte a l'acusació d'haver desviat patrimoni a l'estranger.

A més, Rus ha defensat la innocència de l'exalcaldessa de València Rita Barberá "mentre un jutge no digui que és culpable" i ha fet extensiva aquesta apreciació a l'exdiputat socialista Rafael Rubio, recentment investigat (abans imputat) en una de les peces del cas Imelsa.

stats