País Valencià 05/03/2013

La vista contra Calatrava per les errades comeses en la construcció d'un pont a Venècia serà el 13 de novembre

El Tribunal de Comptes italià investiga l'increment exponencial del cost del pont dissenyat per l'arquitecte valencià

Efe
1 min

RomaEl Tribunal de Comptes italià ha fixat per al proper 13 de novembre la vista contra l'arquitecte valencià Santiago Calatrava i tres enginyers acusats de "dany" a l'erari públic per errades comeses durant la construcció del pont que va dissenyar per a Venècia, inaugurat el 2008.

Després de deu anys d'investigació, el fiscal del Tribunal de Comptes, Carmine Scarano, ha conclòs l'existència d'un creixement exponencial dels costos del pont, que han passat dels 4 als 10 milions d'euros, segons informen avui els mitjans de comunicació italians. Això ha provocat, segons ha explicat en el seu informe Scarano, un "objectiu i desconsiderat augment dels costos respecte a les despeses pressupostades".

Davant aquesta situació, el fiscal del Tribunal de Comptes ha demanat 1.078.000 euros a Calatrava i més d'1,7 milions d'euros a cadascun dels responsables "únics" de la direcció dels treballs, Roberto Scibilia i Roberto Casarin.

"En el futur, suposarà [el pont] un constant i desproporcionat desemborsament econòmic per part de l'administració, atès que l'obra té una malaltia crònica, que necessitarà una vigilància constant i diverses intervencions que no estan relacionades de cap manera amb la manutenció ordinària", observa Scarano.

La construcció del conegut com a "Ponte della Costituzione", que uneix la plaça de Roma amb l'estació ferroviària de Santa Lucia, ha estat envoltada en la polèmica des dels inicis del projecte, i els seus costos van ser un dels assumptes més controvertits. A les crítiques del seu elevat cost es van sumar les dels retards en la construcció, ja que el 2002 s'havia fixat un termini de poc més d'un any per finalitzar l'obra.

stats