País Valencià 01/07/2014

Sembra Llibres publicarà 'Lluitant contra l'oblit', una anàlisi periodística sobre l'accident de metro de València

La periodista Laura Ballester narrarà en la primera obra de no ficció de l'editorial la lluita dels familiars de les víctimes per saber la veritat sobre l'accident

Acn
2 min

ValènciaL'editorial Sembra Llibres publicarà el pròxim mes de setembre 'Lluitant contra l'oblit', un treball d'anàlisi periodístic sobre l'accident del metro de València ocorregut l'any 2006 en el qual van morir 43 persones i 47 més van resultar ferides.

Segons explica l'editorial valenciana un comunicat enviat aquest dimarts, l'obra ha estat escrita per la periodista del diari Levante-EMV Laura Ballester, que ha seguit el cas des de fa 8 anys i que recentment ha estat guardonada amb el premi Cartelera Turia precisament pel seu treball d'investigació i difusió del cas del metro.

L'editorial remarca que l'autora ha investigat, elaborat entrevistes i recopilat documentació sobre l'accident del metro de València i l'ha estructurada i condensada "per fer entendre a un públic ampli les causes principals del cas: els antecedents, les conseqüències, l'ocultació de dades, la negligència en el tractament de les proves clau, la manipulació informativa, les contradiccions judicials i testimonis inèdits".

L'anunci arriba tot just dos dies abans de la celebració del vuitè aniversari del descarrilament del comboi, un 3 de juliol de 2006. La recent reobertura de les investigacions judicials i el nou suport ciutadà a les concentracions arran del programa de televisió 'Salvados' han tornat a posar el focus mediàtic en la lluita del col·lectiu de víctimes del metro, que demana respostes i assumpció de responsabilitats.

"Aquesta aposta editorial vol aportar llum a una causa complexa i farcida d'incongruències, buits i clarobscurs i contribuir al debat seré i documentat que ens permeti comprendre el dolor immens de les víctimes i no perdre la perspectiva entre la ingent quantitat d'informació que ha publicat la premsa", explica Sembra Llibres.

El llibre comptarà amb textos de la presidenta de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, Beatriz Garrote, i de Jordi Évole, el periodista responsable de l'especial 'Los Olvidados' elaborat pel programa 'Salvados' de La Sexta.

'Lluitant contra l'oblit' serà el tercer títol de la jove editorial Sembra Llibres, nascuda el passat mes de març. Les altres dues referències, 'Totes les cançons parlen de tu', de Xavi Sarrià, i 'Vertigen', d'Esperança Camps i Empar Marco, han superat els 4000 exemplars venuts, segons dades facilitades per Sembra Llibres.

stats