País Valencià 07/09/2021

Set membres de Podem deixen el seu càrrec al País Valencià

No volen ser còmplices d'una direcció que està portant el partit a la deriva

Carlos Fajardo/ Ara
2 min
Pilar Lima durant un moment de la seva intervenció a l'assemblea de Podem

ValènciaLa falta de debat, la no transparència i l'incompliment d'acords pels quals s'acusa Pilar Lima des del seu propi partit han desembocat en la dimissió conjunta de set membres del consell de Podem al País Valencià. En un comunicat comú, els set membres han deixat clar que no volen ser còmplices del treball que està fent la direcció, ja que els està portant a la deriva amb baralles internes i, a més, estan faltant al compliment amb l'ètica i els objectius polítics del partit.

Anabel Mateu, María García Sandoval, Rafael Mercader, Cristian Santiago, Noelia Olivares, Ainhoa Alberola i Moisès García argumenten en el seu comunicat que Pilar Lima va arribar a ser la secretaria general amb el 44,7% dels vots, és a dir, que "més del 55% de la militància no va donar suport a l'actual coordinadora general". Han volgut fer constar que el cessament fa vuit mesos de Naiara Davó com a síndica de les Corts i la dimissió fa uns dies del vicepresident segon del consell, Rubén Martínez Dalmau, està generant "un mal irreparable per a la unitat, la fortalesa i la reputació" del partit.

Els consellers denuncien també l'acomiadament d'equips tècnics i treballadors del partit, perquè han "travessat línies vermelles en matèria de vulneració de drets laborals", així com reduir al mínim les competències al consell ciutadà i que, a més, s'incompleixin els valors fonamentals de Podem en matèria d'igualtat i feminisme. Asseguren que no es respecten les quotes de representació de dones en llocs de responsabilitat i sospiten que tampoc s'estan complint en la contractació de personal de l'organització, i critiquen "la cada cop més feble defensa política del feminisme".

Afirmen ser conscients de "la necessitat de continuar aprofundint en la transformació" del País Valencià i, per això, no deixaran de treballar, però fent un pas al costat i amb altres tasques, amb l'objectiu d'aconseguir allò pel qual sempre han treballat: "Per ampliar els drets de les valencianes i valencians, per democratitzar les nostres institucions i per un canvi social profund".

stats