País Valencià 18/09/2013

Els bancs que tinguin caixers automàtics al carrer hauran de pagar una taxa a l'Ajuntament de València

La nova taxa haurà d'abonar-se a partir del 2014 per l'"aprofitament del domini públic local" i generarà uns ingressos a l'Ajuntament de 150.000 euros

Acn / Ara
1 min
Imatge d'arxiu d'un caixer de La Caixa. / ACN

ValènciaL'Ajuntament de València aplicarà una nova taxa municipal per a les entitats bancàries que tinguin caixers automàtics que es puguin manipular des de la via pública. Així ho ha anunciat aquest dimecres el regidor d'Hisenda, Silvestre Senent, en presentar el que ha denominat 'Taxa per aprofitament del domini públic local'.

Aquesta és una de les principals novetats de les ordenances fiscals que entraran en vigor l'any 2014. La nova taxa als caixers estableix tres categories fiscals, determinades en funció dels valors cadastrals d'on s'ubiqui cada caixer, i en virtut de l'estudi realitzat per la Universitat Politècnica de València.

Els preus que hauran d'abonar les entitats, depenent de les categories fiscals que s'estableixen en la nova ordenança, són de 592 euros en la categoria fiscal primera, 532,80 en la segona categoria, i 503,20 euros en la tercera.

Silvestre Senent ha explicat que a València hi ha aproximadament tres-cents caixers susceptibles de pagar aquesta nova taxa, i l'Ajuntament espera recaptar entre 140.000 i 150.000 euros per aquest concepte. El regidor d'Hisenda ha remarcat que els caixers ubicats a l'interior de les oficines bancàries no estaran subjectes a aquest pagament.

stats