País Valencià 13/09/2012

El Tribunal Suprem anul·la el repartiment de llicències de TDT entre empreses afins al PP valencià

El tribunal fonamenta la seua decisió en la manca d'objectivitat de l'empresa que va valorar les ofertes i va efectuar l'adjudicació dels canals de televisió digital terrestre

Ara
1 min

ValènciaLes adjudicacions locals de Televisió Digital Terrestre (TDT) que el govern valencià va efectuar en 2005 queden des de hui sense efecte. El Tribunal Suprem ha acordat anul·lar les 42 llicències privades concedides pel llavors conseller Esteban González Pons, posant d'aquesta manera fi al contenciós iniciat fa anys per Tele Elx i revocat en un primer moment pel Tribunal Superior de Justícia valencià.

El motiu per deixar sense validesa la concessió administrativa és que el jutge considera que l'empresa que va resoldre les concessions mancava de l'objectivitat necessària. El govern valencià va deixar en mans de l'empresa Doxa Consulting el procés d'adjudicació en comptes de ser la pròpia administració qui dirigira el procés. Segons relata l'acte del jutge, l'empresa "manca de les notes d'objectivitat i imparcialitat que és pròpia dels òrgans tècnics de l'Administració".

La resolució signada el 30 de gener de 2006 va atorgar la majoria de les llicències a cadenes de tendència conservadora mentre que altres televisions històriques del País Valencià es van quedar fora del repartiment. El cas més cridaner va ser la concessió d'una gran quantitat de llicències a l'empresa Mediamed Comunicación Digital, de l'empresari lleonès i imputat en el cas Gürtel José Luis Ulibarri.

stats