País Valencià 01/03/2013

Desenes de vehicles es queden atrapats per la neu a l'autovia A-23 al seu pas per l'interior de Castelló

Màquines llevaneus i vehicles d'arrossegament ajuden a posar en circulació una vuitantena de vehicles

Acn
2 min
Les màquines llevaneu han treballat durant tota la nit. / BOMBERS DE CASTELLÓ

ValènciaDesenes de vehicles s'han quedat atrapats aquest divendres de matinada a l'autovia A-23 a Barraques (Alt Palància) per culpa del temporal de neu que afecta les comarques de l'interior de Castelló. Segons les informacions de la delegació del govern espanyol al País Valencià, màquines llevaneu i vehicles d'arrossegament ajuden hores d'ara a posar en circulació uns 80 vehicles, la major part camions, entre els punts quilomètrics 47 i 51 d'aquesta autovia.

Aquest matí l'autovia A-23 ha quedat oberta en sentit València, encara que en direcció a Terol està restringida la circulació per a camions, segons la delegació del govern espanyol.

Per la seva banda, la Direcció General de Trànsit (DGT) manté tallat el pas per l'A-23 entre Viver (Alt Palància) i Barraques així com la N-332 a Morella (Ports). El trànsit als camions es manté tallat i és necessari l'ús de cadenes per a turismes a la N-330 i la N-430 a Ademús. També estan tallades nombroses vies secundàries de tot el País Valencià.

Fonts del govern espanyol han informat aquest matí que ahir a la nit, i com a conseqüència de la neu, van quedar atrapats uns 30 camions i 4 turismes entre entre el punt quilomètric 50 i el 63 a l'A-23, sentit Terol, amb el consegüent tall de circulació. Segons les mateixes fonts, a conseqüència de l'encreuament d'un camió a l'altura de Barraques van resultar ocupats dos carrils provocant el bloqueig d'uns 80 vehicles, entre camions i turismes.

Hores d'ara s'està duent a terme l'obertura del pas per part de les màquines llevaneu perquè es pugui reprendre la circulació dels turismes i amb el suport de la maquinària pesada de la Unitat Militar d'Emergències s'aconsegueixi remolcar als camions atrapats. També s'han habilitat zones de servei entre els polígons de Sogorb i Viver, on agents de la Guàrdia Civil i voluntaris de la Creu Roja estan atenent i proporcionant menjar i mantes als ocupants d'uns 100 camions.

stats