Festes populars
País Valencià 31/08/2022

Torna la Tomatina de Bunyol després de dues edicions suspeses per la pandèmia

S'ha commemorat el 75è aniversari de l'origen de la celebració i el 20è del seu reconeixement com a Festa d'Interès Turístic Internacional

Ara
2 min
Un jove aquest dimecres durant la celebració de la Tomatina de Bunyol.

ValènciaFins a 130.000 quilos de tomàquets han tornat a omplir els carrers del municipi valencià de Bunyol (Foia de Bunyol) després de la suspensió de la Tomatina en dues ocasions per les restriccions de la pandèmia de coronavirus.

La inofensiva munició l'han repartida sis camions carregats amb milers de tomàquets de les varietats amb més suc però en un estat ja no apte per al consum humà. Per la seva banda, els participants hi han acudit vestits principalment amb samarretes blanques i amb les ja tradicionals ulleres de busseig per resistir millor l'àcid dels tomàquets i l'aigua amb la qual els ajudaven a combatre la calor des de balcons i terrasses.

Una jove gaudint d'un moment de descans durant la celebració de la Tomatina de Bunyol.

"Pot ser que [la d'aquest any] sigui la Tomatina amb menys estrangers", ha dit l'alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa, a l'agència Efe. Carrascosa ha detallat que aquest 2022 han comptat amb l'assistència de 8.000 visitants d'altres països, principalment europeus, en un municipi que no supera els 7.000 habitants.

Aquest any l'alegria ha estat major per la commemoració del 75è aniversari del naixement de la celebració i pel 20è aniversari del seu reconeixement com a Festa d'Interès Turístic Internacional. L'efemèride ha servit per recordar com l'any 1945 uns joves avorrits per les limitacions d'unes festes patronals controlades pel franquisme van sembrar la llavor d'una celebració que suposa uns ingressos econòmics d'uns dos milions d'euros per a la província de València.

Uns homes gaudint de la celebració de la Tomatina de Bunyol.
stats