País Valencià 05/11/2013

Els treballadors de Radiotelevisió Valenciana celebren la sentència contra l'ERO com una "reparació moral"

Desenes de treballadors es concentren a les portes dels estudis centrals per celebrar la decisió del TSJ valencià que obliga a readmetre els treballadors acomiadats

Acn
2 min

BurjassotDesenes de treballadors s'han concentrat aquest dimarts a la porta dels estudis de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) a Burjassot (Horta Nord) per celebrar la decisió judicial que anul·la l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha afectat més d'un miler de persones.

Abraçades, plors i mostres d'alegria han sigut la tònica d'aquesta concentració, en què la majoria de treballadors portaven l'armilla amb el lema 'RTVV la volem nostra. Sense corrupció, en valencià, de qualitat, pública i plural'. La presidenta del comitè d'empresa de RTVV, Salut Alcover, ha manifestat la seva alegria i ha remarcat que la sentència és "una reparació moral i judicial d'un valor incalculable".

"Hui és un dia de gran alegria i satisfacció per als treballadors de RTVV, portem dos anys lluitant contra aquest ERO, que sempre hem dit que és un desastre i està molt mal fet, i quan tres jutges s'han assegut a escoltar els nostres raonaments ens han donat la raó", ha dit Alcover en declaracions als mitjans a les portes dels estudis centrals de la Radiotelevisió Valenciana.

La presidenta del comitè d'empresa ha assenyalat que en aquest moment els treballadors l'únic que volen és "gaudir de la sentència, perquè ens ho mereixem". Sobre el futur de RTVV, Salut Alcover s'ha mostrat convençuda que l'empresa "té un gran futur perquè és imprescindible per a la identitat nacional del poble valencià, de la seva llengua i de la seva cultura".

Alcover ha dit que confia que el govern valencià "aposte per aquesta empresa i s'assente a negociar amb la resta dels partits polítics i amb els treballadors una solució global per a RTVV, una empresa que compta amb un gran futur si es compta amb els treballadors i es dialoga amb ells".

Preguntada sobre un possible recurs per part de l'empresa, Salut Alcover ha dit que desconeix si l'empresa recorrerà la decisió judicial al Tribunal Suprem i ha manifestat que es troben a l'espera del que decideixi la direcció de RTVV, que encara no els ha comunicat res.

stats