País Valencià 26/02/2013

El Constitucional desestima un nou recurs del govern valencià contra la derogació del Pla Hidrològic

És el segon cop que el tribunal rebutja un recurs de la Generalitat Valenciana contra la decisió d'anul·lar el Pla Hidrològic, que recollia el transvasament del riu Ebre

Acn
1 min

ValènciaEl Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat un nou recurs interposat pel govern valencià contra la derogació del Pla Hidrològic Nacional (PHN), que preveia el transvasament de l'Ebre. El 'Butlletí Oficial de l'Estat' publica avui una resolució segons la qual el TC desestima el recurs en què el govern valencià plantejava que la derogació del PHN constituïa una vulneració dels principis bàsics de solidaritat interterritorial, així com de la directiva marc de l'aigua.

El Constitucional no dóna validesa al recurs argumentant que la incoherència i l'arbitrarietat denunciada es basa en consideracions més enllà del pla jurídic. El TC recorda que la major part de qüestions que planteja la Generalitat Valenciana ja es van resoldre en una sentència del passat desembre. La sentència, comunicada aquest dimarts, s'uneix a l'altra del TC del mes de desembre, que tombava un altre recurs del govern valencià en contra de la derogació del PHN.

El Constitucional desestimava aleshores un recurs d'inconstitucionalitat que argumentava que en la derogació per decret llei efectuada no concorrien les circumstàncies "d'extraordinària i urgent necessitat" previstes i que per tant es tracta d'una decisió "arbitrària" i fonamentada en informes que no eren reals i contraris als principis de solidaritat.

En la sentència comunicada aquest dimarts, el govern valencià esgrimia que la derogació no havia tingut present un informe del Consell Nacional de l'Aigua, així com una denúncia d'incoherència i arbitrarietat. El Constitucional sosté que la Generalitat Valenciana es basa en un únic argument: considerar inconvenient qualsevol alternativa al transvasament de l'Ebre.

stats