País Valencià 28/11/2020

À Punt estudia sumar-se a la plataforma Bon Dia TV

291.000 espectadors valencians van veure TV3 a l'octubre tot i no disposar d'emissions per TDT

Daniel Martín
2 min
Un moment de l'edició especial del programa 'Atrapa'm si pots' dedicada als treballadors sanitaris

ValènciaLa ciutadania i les entitats que reclamen la reciprocitat entre À Punt, IB3 i TV3 podrien rebre en breu una bona notícia. I és que segons ha pogut confirmar l'ARA de fonts de la radiotelevisió pública valenciana, la cadena està estudiant la possibilitat de sumar-se se a la plataforma digital Bon Dia TV, que el novembre del 2018 van posar en marxa l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per compartir continguts i difondre'ls mitjançant la xarxa.

La proposta està sobre la taula del consell d'administració de la cadena, que l'està analitzat però que encara no ha pres cap decisió. De fet, la direcció del canal està estudiant les implicacions legals de la iniciativa i ha sol·licitat informes sobre quins tipus de programes o espais podria compartir sense vulnerar els drets d'emissió dels seus continguts.

Es tracta de la segona ocasió en què À Punt valora la possibilitat sumar-se a la plataforma després de rebutjar aquesta opció quan la CCMA i l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears la van impulsar el 2018. La seva incorporació reflectiria el desig de la cadena valenciana d'incrementar la col·laboració amb els dos canals amb què comparteix llengua i ampliar així, una cooperació ja consolidada en l'àmbit de la coproducció i la cessió de continguts com demostren l'elaboració conjunta de la pel·lícula La mort de Guillem i la sèrie La fossa o l'intercanvi de les sèries Merlí, Les de l'hoquei, Nit i dia i La forastera. La col·laboració entre les tres cadenes es mantindrà en el futur, ja que, tal com ja va avançar l'ARA aquesta setmana, els tres canals preparen conjuntament una sèrie de ciència-ficció dirigida al públic adolescent que es titularà Ela geminada.

TV3 va assolir a l'octubre una quota del 0,5% al País Valencià

Tot i no disposar des del febrer del 2011 del senyal de TV3 al País Valencià a través de la via més habitual com són les emissions per TDT, a excepció de les poblacions frontereres entre els dos territoris, la cadena catalana continua conservant el seu públic. Així ho diu almenys l'audiència registrada pel canal a l'octubre, mes en què la TV3 va ser vista per 291.000 valencians: 236.000 mitjançant els serveis habituals de televisió i 55.000 per internet. Pel que fa als primers, la via més utilitzada va ser la plataforma Vodafone (167.000 espectadors), seguida de la de Movistar (56.000). La tercera opció va ser la connexió via satèl·lit, que van triar 27.000 ciutadans. En total, a l'octubre, i tot i no comptar amb emissions per TDT, TV3 va obtenir una quota de pantalla al País Valencià del 0,5%.

stats