País Valencià 09/10/2018

15.000 persones vencen l'amenaça de l'extrema dreta i es manifesten pels carrers de València

El gran dispositiu policial impedeix els intents de boicot dels moviments ultres

Daniel Martín
2 min
Capçalera de la manifestació de la Comissió Nou d'Octubre a València

València15.000 persones han participat aquesta tarda a València en la convocatòria de la Comissió Nou d'Octubre i la Coordinadora Obrera Sindical i han vençut les amenaces de l'extrema dreta, que, un cop més, ha volgut impedir la mobilització del valencianisme polític i el moviment antifeixista. L'intent de boicot dels ultres, lluny d'aconseguir el seu objectiu, ha provocat una de les marxes més massives dels últims anys.

El gran dispositiu policial, format per 1.800 agents per a tota la jornada, ha protegit els manifestants dels seguidors d'entitats com ara España 2000, que, tal com estava previst, han desobeït la seva ubicació a la plaça de la Verge de València i han insultat, amenaçat i intentat agredir els ciutadans que han participat de les convocatòries de les entitats progressistes. En aquesta ocasió, però, els cossos de seguretat han aconseguit aïllar-los i els ultres no han pogut alterar la realització de la marxa.

Amb tot, un cop finalitzada la manifestació, el portaveu de la Plataforma per la Llengua al País Valencià, Manuel Carceller, ha sigut agredit en ser colpejat per l'esquena i llançat a terra. L'actuació policial s'ha saldat amb un detingut, que ha ingressat a la presó, ja que sobre ell pesava una ordre de cerca i captura, 148 identificacions i 58 actes per infracció de la llei de seguretat ciutadana.

La violència d'extrema dreta sí que ha abastat un dels seus objectius, com és bunqueritzar unes mobilitzacions que, lluny de gaudir d’un ambient festiu o reivindicatiu propici per a la participació de famílies amb nens, com era tradició, han necessitat una nombrosa presència de les forces de seguretat. De fet, i tot i que finalment la manifestació sí que s'ha pogut dur a terme, els inicis han sigut accidentats i els seguidors ultres han tirat un pot de gas lacrimogen que ha colpejat un càmera de televisió.

Agents de la policia en un moment de la manifestació del Nou d'Octubre a València

La convocatòria, en la qual s'han corejat lemes com "Els carrers seran sempre nostres" i d'altres en defensa del polítics catalans, ha comptat amb la participació del portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, i el de Podem, Antonio Estañ, i els líder d'Esquerra Unida i Esquerra Republicana del País Valencià, Rosa Pérez i Josep Barberà.

stats