La manifestació d'estudiants acaba al centre de València amb la crema d'alguns contenidors

A primera hora del matí, l'activitat s'ha centrat a les portes de les universitats, on ha estat presents els piquets informatius

La manifestació d'estudiants ha acabat amb alguns aldarulls al centre de València. Un cop finalitzada la marxa que ha sortit a les 12.00 hores de la facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, al campus de Blasco Ibáñez, un reduït nombre d'estudiants han cremat alguns contenidors al seu pas pel carrer Xàtiva.

Tret d'aquests petits incidents, la marxa ha recorregut pacíficament el centre de la ciutat amb càntics en què els estudiants han demanat la derogació de la llei de millora de la qualitat educativa (Lomce) i han exigit la dimissió del ministre que l'ha impulsat, José Ignacio Wert. Els estudiants també han criticat la pujada de taxes universitàries i la congelació de les beques i ajudes per a l'ensenyament.

També s'han registrat incidents a la Universitat Politècnica de València (UPV), concretament a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica. Allà, aquest matí un grup de persones encaputxades ha obligat a suspendre un examen, segons han confirmat fonts de la institució acadèmica, que han agregat que, a més, aquests joves han causat desperfectes.

"Un grup de joves encaputxats ha entrat a diverses aules i, en algunes d'elles, en les quals s'estava realitzant un examen de física, han insultat els alumnes i la professora, que ha intentat dialogar amb ells, i han obligat finalment a suspendre la prova", han explicat a Europa Press fonts acadèmiques. Des de la Universitat afegeixen que també han causat danys materials, ja que han fet pintades a les parets i han trencat portes, a més d'activar les alarmes d'incendis a diverses escoles del recinte universitari.

Al mateix recinte universitari, al campus de Vera de la UPV, els incidents han començat a primera hora del matí amb la crema de contenidors i petites picabaralles entre alumnes, amb motiu de l'arrencada de la jornada de vaga general en el sector de l'ensenyament convocada a tot l'Estat, segons han informat a Europa Press fonts de la institució acadèmica.

Fonts del campus ubicat a la ciutat de València han explicat que s'han cremat tres contenidors dins del recinte universitari i, encara que en un primer moment el personal de seguretat de la UPV ha intentat apagar les flames amb els extintors, s'ha requerit la presència dels bombers.

Així mateix, han comentat que s'han produït alguns "altercats" entre alumnes que intentaven accedir a les classes i membres de piquets d'estudiants, sobretot a la zona de la parada del tramvia de la zona universitària.

Segons les dades oferides pel Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV), avui estan convocats a la vaga un total de 779.992 alumnes de centres públics i concertats no universitaris i 63.925 docents, sumant el professorat de l'ensenyament públic i el privat-concertat.

Aquesta tarda a les 18.30 hores se celebrarà tant a València com a Alacant i Castelló de la Plana la manifestació de pares, alumnes i professors convocada arreu de l'estat espanyol en aquesta segona vaga general de l'ensenyament de 2013.

Més continguts de