País Valencià 15/10/2019

El govern valencià posa en marxa un pla extraordinari d'ocupació als municipis afectats pel temporal de pluges

El Consell destinarà 5,8 milions d'euros perquè els ajuntaments contractin persones aturades

Ara
1 min
Cultiu d'hortalisses al municipi murcià de Molina de Segura

ValènciaLa Generalitat Valenciana ha anunciat la posada en marxa d'un pla extraordinari d'ocupació dotat amb 5,8 milions d'euros per als municipis afectats pel fort temporal de pluges del mes de setembre. En concret, es destinaran subvencions a les 63 localitats que han patit danys provocats per la gota freda, principalment a les comarques del Baix Segura i la Vall d'Albaida, perquè contractin persones desocupades.

Les persones beneficiàries, que s'estimen entorn de les 400, hauran d'estar inscrites com a demandants de feina als serveis d'ocupació de la Generalitat Valenciana, i accediran a un contracte d'almenys sis mesos a jornada completa, que haurà de començar en l'exercici 2019 i finalitzar abans del 30 de juny del 2020.

Pel que fa a la quantia de les ajudes per a cada ajuntament, s'han establert dues categories de municipis receptors segons el seu grau d'afectació pel temporal. Així, es distingeix entre 47 municipis afectats i 16 considerats molt afectats. Es concediran ajudes de 60.000 i 100.000 euros a les poblacions afectades i entre 150.000 i 250.000 a les molt afectades, que podran ampliar-se si queden fons sobrants.

Amb aquestes ajudes, els municipis podran efectuar les contractacions i executar els projectes que "considerin convenients", sempre que suposin "obres o serveis d'interès general". La retribució que rebin les persones beneficiàries en ser contractades s'adaptarà a les taules salarials de cada ajuntament en funció dels llocs que exerceixin.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que amb aquest pla extraordinari el Consell pretén "atallar la situació d'aquells que, en primera instància, més estan patint des del punt de vista econòmic”. Puig ha afegit que el programa "també ajudarà els ajuntaments perquè puguen continuar les tasques de restauració, reconstrucció i normalització de les ciutats i els pobles”.

stats